Warner Bros tapte rettssak

Hari Puttar er ingen Harry Potter, hevder indisk domstol.

Hari Puttar-plakat
Foto: AP Photo / AP

Filmstudioet Warner Bros, som står bak filmene om Harry Potter, anklaget filmselskapet bak Bollywoodfilmen "Hari Puttar" for plagiat, men ifølge domstolen i New Delhi har den indiske filmen alt på det rene.

I rettsavgjørelsen kommer det frem at Warner Bros har ventet for lenge om å reise kravet mot Hari Puttar-skaperne Mirchi Movies, og domstolen hevder også at leserne av ”Harry Potter” ikke vil ha problemer med å skille Hari fra Harry.

Vanlig navn i India

- De har hatt kjenskap til filmens tittel siden 2005 og har forsinket søksmålet til siste øyeblikk, sa Mirchi Movies advokat Pratibha Singh i forkant av dommen til nyhetsbyrået AFP.

Mirchi Movies hevdet at filmen ikke har noe med Harry Potter å gjøre. Da rettssaken ble kjent fortalte de at ”Hari” er et vanlig navn i India, og ”Puttar” betyr sønn på Hindi og Punjab.

Hari Putar handler om en gutt på ti år, som flytter til England med sin familie og blir innbladet i en plan om å redde verden. Filmen har premiere 26. september i India, to uker senere enn planlagt på grunn av søksmålet.

Kulturstrøm

 • Ny skeiv samisk organisasjon

  I går ble det etablert en ny skeiv samisk organisasjon. Garmeres – Queer Sami Organisation er en organisasjon av og for skeive samer på tvers av landegrenser, og skal jobbe for skeive samers rettigheter. Garmeres er sørsamisk for stolt.

  Garmeres skeive samer
  Foto: Stina Aletta Aikio
 • «The Cars»-vokalist funnet død

  Ric Ocasek, mest kjent som vokalisten i bandet «The Cars», er blitt funnet død i leiligheten sin på Manhattan. Det opplyser politiet i New York til nyhetsbyrået AP. Det skal ikke være noen tegn til at 75-åringen ble utsatt for noe kriminelt.

  Ric Ocasek
  Foto: Richard Shotwell / Richard Shotwell/Scanpix