Hopp til innhold

Volvo XC60 lansert

Volvo lanserer ny luksusSUV - XC60 er en lekker nyskapning i øvre prissjikt. 

Volvo XC60 forfra
Foto: Vovlo

Volvo XC60
Foto: Volvo

For noen år siden var det SUV-klassen som plutselig eksploderte, med en haug nye modeller på kort tid. Den gang var det Mercedes som var først ute, med sin ML.

Denne gangen var det BMW som lanserte sin modell før alle andre, nemlig X3. Det siste året har mindre versjoner av luksus-SUVene kommet som perler på en snor, og sist ut er Volvos XC60.

Utfordrende formspråk

Vovlo XC60 interiør foran
Foto: Volvo

Med XC60 følger Volvo opp trenden de startet med C30, nemlig et formspråk som er mer utfordrende og nyskapende enn tidligere biler vi har sett fra svenskene. Det er helt klart at Volvo har klart å komme seg opp i luksusklassen de senere årene, og de konkurrerer nå mot merker som Mercedes, BMW og Audi. Det gjenspeiles også i både utstyrslister og motorprogram. XC60 leveres med to dieselmotorer og én bensinmotor.

Dieselmotorene er de velkjente femsylindrete 2,4-liters motorene med henholdsvis 163 hester i 2,4D og 185 i D5. Bensinmotoren T6 har hele 285 hester og 400 Nm, noe som burde holde for de aller fleste. Når det kommer til valg av girkasse er det de gamle traverne som fortsatt regjerer, nemlig en 6-trinns manuell og en 6-trinns automat.

Volvo XC60 interiør bak
Foto: Volvo

Interiørmessig slekter bilen tydelig på flaggskipet S80, men det virker allikevel mer moderne. Fargekombinasjonene er mange, og det skal litt til å finne noe som ikke passer din smak.

Bilen er klar for salg i løpet av våren. Prisen er ikke klar, men man kan ikke forvente at dette blir en billig bil.

Volvo XC60 totalinteriør
Foto: Volvo
Volvo XC60 bymiljø
Foto: Volvo
Volvo XC60 landevei
Foto: Volvo

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.