NRK Meny
Normal

Vokste opp med raseskille

Som barn drakk han ikke av vannfontener forbeholdt hvite. Nå er Ronald Craig forsker ved Norsk senter for menneskerettigheter.

Ronald Craig
Foto: Ingri Garberg / NRK

Snakket ikke med en hvit før han var 18!

Ronald Craig vokste opp i sørstatene i USA på 60- og 70-tallet, og første gang han hadde en tilnærmet normal samtale med en hvit person var han 18 år gammel!

I køen bak hvite
I oppveksten måtte han alltid passe på at han ikke brukte toaletter eller drakk av vannfontener som var forbeholdt de hvite.

I dag er Ronald Craig forsker ved Norsk senter for menneskerettigheter.

Hør hans historie i Sølvsuper i NRK P1 søndag kl 7.03.

Gjest hos Ingri Garberg 4. mai er Ronald Craig.

Kulturstrøm

  • Seltzer på Paradise Hotel

    – Kall meg gjerne kulturpessimist, men i det kjendisfokuserte Norge anno 2018 er det kanskje blitt mange, spesielt blant de yngre, som gjerne kunne tenke seg å sjekke inn på et sånt hotell? Jeg bare spør, det er min jobb som blogger, skriver Thomas Seltzer som prøver å finne svar etter å ha tilbragt tid på hotellet i Mexico.

  • Brev fra Wagner selges i Israel

    Et brev fra den tyske komponisten Richard Wagner skal auksjoneres bort i Jerusalem. I brevet advarer Wagner mot jødisk påvirkning av kunsten. Han var kjent for sine antisemittiske overbevisninger, og var Adolf Hitlers favorittkomponist. Oppsetninger av Wagners musikk er ikke forbudt ved lov i Israel, men ingen orkestre velger hans verker. Det forventes ny Israelsk debatt om Wagner i forbindelse med brevsalget, skriver israelske medier.

    Brev fra Wagner på auksjonshus i Jerusalem
    Foto: MENAHEM KAHANA / AFP/NTB/Scanpix