Hopp til innhold

Vokste opp med et hig etter økonomisk trygghet

Sophie Elise Isachsen forteller om trange kår i oppveksten, og at det har vært en motivasjon for henne senere i livet.

Sophie Elise Isachsen i forbindelse med Drivkraft

Sophie Elise Isachsen: – Jeg fikk jo et lite hig, eller drivkraft, etter å ville ha økonomisk trygghet, sier hun.

Foto: Robert Rønning / NRK

I NRK-programmet Drivkraft forteller den tidligere bloggeren om at hun i oppveksten ble bevisst på at familien hennes hadde mindre penger enn andre. Dette skjedde allerede på barneskolen, da de blant annet ikke hadde like fin bil som de andre, og sjelden dro på ferier.

– De var ganske unge, pappa studerte og jobbet i platebutikk. Mamma jobbet ikke og var bare med meg. Så da sier det seg selv at det ikke var dritbra økonomi, sier hun.

Mistet strømmen hjemme

– Du merker jo når du ikke har så mye som de andre rundt deg, og man liksom er litt bekymret over ting man kanskje ikke skal være bekymret over når man er veldig ung.

Som for eksempel?

– Jeg husker en gang at vi mistet strømmen hjemme fordi vi ikke kunne betale regningen. Det skjedde mens jeg og søsteren min var alene hjemme. Nå høres det jo veldig dramatisk ut, pappa kom hjem rett etterpå. Men det var bare de øyeblikkene med angst når noen kommer inn i huset ditt og tar strømmen liksom. Som jeg sikkert alltid kommer til å huske. Eller, jeg kommer alltid til å huske det, forteller hun.

Isachsen vokste opp i Kasfjord i Harstad, en bygd med innbyggertall på litt over 250 mennesker.

– Jeg fikk jo et lite hig, eller drivkraft etter å ville ha økonomisk trygghet, sier hun.

Oppvekst på bygda

Influenseren og forfatteren har tidligere vært åpen på sin nå nedlagte blogg om å ha vokst opp med lite, og forteller i P2-programmet om en fin oppvekst på bygda med mye frihet, til tross for enkle kår.

– Jeg synes det var helt fantastisk. Jeg var veldig glad i å være ute og å leke i fjæra. Jeg setter veldig pris på at det var slik jeg vokste opp, med at mamma og pappa var sånn «gå ut og lek.» Også bare forsvant jeg liksom, ved havet og løftet på steiner og sånn.

Sophie Elise er i dag kjent som en av landets mektigste influensere. Hun har tre bøker på forfatterkappen, er foredragsholder, TV-personlighet og har et eget kosmetikkmerke. Isachsen har tjent hele 11 millioner i løpet av de to siste årene på virksomheten sin, og gjør det med andre ord svært godt økonomisk.

Sakprosaseminar med Sophie Elise.

Isachsen startet å blogge som 16-åring i 2011 og ble raskt en av Norges mest leste blogger. Bloggen har hun siden lagt ned, og hun jobber nå blant annet som forfatter. Her avbildet på sakprosaseminar på Nasjonalbiblioteket i Oslo i 2019.

Foto: Vidar Ruud / NTB

Har alltid vært uredd

I radioprogrammet forteller Isachsen at hun siden hun var liten har drømt om å bli et kjent navn. Hun mener ureddheten hennes er en stor grunn til at akkurat det har gått.

– Jeg har alltid hatt en følelse av at jeg skulle bli kjent, eller at folk skulle vite hvem jeg var. Uten at jeg visste hvordan. Det jeg har endt opp med å gjøre fantes jo på en måte ikke da. Sosiale medier og influensere og sånn.

Men til tross for kjendisstatusen sier hun at hun elsker å være alene, og finner mye underholdning i seg selv. Som offentlig person mener hun at det er greit at folk har mange formeninger om henne.

– Folk mener veldig mye om meg fordi jeg er veldig tydelig i den jeg er. Og det går fint, sier hun.

– Er det provoserende for deg?

– Nei. Det hadde vært så rart om jeg ønsker å ha denne jobben og mene mye – å bli provosert hvis folk mener ting om at jeg mener ting. Det hadde vært litt bortskjemt av meg å føle.

Hør Sophie Elise Isachsen i Drivkraft her:

Som barn drømte hun om å bli kjendis. I dag håver Norges mest kjente influenser inn millioner på kjendisstatusen, men sliter med å være sårbar rundt sine nærmeste.

Som barn drømte hun om å bli kjendis. I dag håver Norges mest kjente influenser inn millioner på kjendisstatusen, men sliter med å være sårbar rundt sine nærmeste.

Kulturstrøm

 • «That '70s Show»-skuespiller kjent skyldig i voldtekter

  En jury har kjent skuespiller Danny Masterson, som spilte i komiserien «That '70s Show» på 2000-tallet, skyldig i to av tre voldtekter han er tiltalt for.

  Den tredje voldtektstiltalen har bakgrunn i anklager fra en mangeårig kjæreste av Masterson. Juryen, som besto av sju kvinner og fem menn, stemte åtte mot fire for å frikjenne skuespilleren i dette tilfellet.

  Han kan få opptil 30 års fengselsstraff.

  Tiltalene mot Masterson ble reist tilbake i 2020. Det er andre gang saken er oppe for retten. I desember i fjor klare ikke juryen å komme til enighet.

  Den omstridte Scientologikirken har spilt en vesentlig rolle i Mastersons sak. Ifølge påtalemyndigheten voldtok skuespilleren kvinnene, som var medlemmer av kirken, i hjemmet sitt i Hollywood Hills mellom 2001 og 2003.

  (NTB)

  «That '70s Show»-stjernen Danny Masterson (t.h.) ble onsdag funnet skyldig i to voldtekter fra tidlig 2000-tallet
  Foto: AP
 • Røynesdal ny direktør i Nasjonalmuseet

  Ingrid Røynesdal blir ny direktør i Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.

  Røynesdal kommer fra jobben som administrerende direktør for Oslo-filharmonien, der hun har vært leder siden 2013.