NRK Meny
Normal

Rowlings neste bok er for voksne

Harry Potters mor legger Galtvort og sopelimer bak seg i sin nye bok, som er myntet på voksne.

J. K. Rowling

J. K. Rowling har sluttet med Harry Potter, og skriver nå bøker for voksne.

Foto: SHAUN CURRY / AFP

Utgivelsesdag, tittel og historie er ikke kjent, men J.K. Rowling sier selv at denne boka vil bli veldig annerledes enn det hun har skrevet før.

– Selv om jeg aldri så mye har likt å skrive som jeg har gjort, vil min neste bok bli veldig annerledes enn de i Harry Potter-serien, sier J.K. Rowling, som har forlatt forlagtet Bloomsbury til fordel for Little, Brown Book Group.

– Friheten til å utforske nye territorier er en gave som Harrys sukssess har gitt meg. Og med et nytt territorie var det naturlig å bruke en ny forelegger, sier J.K. Rowling i en pressemelding.

Dermed står J.K. Rowling fast ved sin beslutning om at det ikke kommer flere bøker om den modige trollmannen Harry Potter, skriver kp.dk.

Utrolig populær

Rowling har allerede utgitt en bok etter at hun avsluttet Harry Potter-skrivingen. «Skalden Skurres historie» er en eventyrbok med godnatt-historier beregnet på unge hekser og trollmenn.

Hennes neste utgivelse vil være spesielt rettet mot voksne.

Siden den først boka om Harry Potter kom ut i 1997, har serien vært utrolig populær. I 2011 hadde bokserien solgt over 450 millioner kopier.

Det har gjort bokserien til den bestselgende i historien, og de fire sistte bøkene har alle satt rekord som de hurtigst solgte bøkene noen sinne.