NRK Meny
Normal

Visningen av filmen Fearstory er avlyst

Galleri Fineart har besluttet å avlyse kveldens visning, etter at informasjonen om at personen som medvirker i filmen er en bløff. – Det er ikke noen god følelse jeg sitter med nå, sier Askeland i pressemelding.

Unni Askeland

– Det er ikke noen god følelse jeg sitter med nå, sier filmskaper Unni Askeland. Bildet er tatt ved en annen anledning.

Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK

Tidligere denne uken inviterte Unni Askeland og Galleri Fineart til visning av filmen Fearstory, hvor innholdet skulle være at en av gjerningsmennene fra de såkalte Hadelandsdrapene fortalte sin historie.

LES OGSÅ: Drapsdømt for Hadelandsdrapene står fram i film

I etterkant av at invitasjonen ble sendt ut, har det kommet frem at personen som er filmet ikke er den han utgir seg for å være. På bakgrunn av denne nye informasjonen har Galleri Fineart besluttet å avlyse kveldens visning.

LES OGSÅ: Agnes Moxnes' kommentar hos NRK Ytring: Bløffmakeren har endret kunstverket

Det forteller galleriet gjennom en pressemelding.

– Personen som er intervjuet er ikke den han utgir seg for å være. Unni Askeland har jobbet med prosjektet i om lag ett år, og har ikke hatt grunn til å tro at vedkommende som ble intervjuet seilet under falskt flagg. Han har lurt oss alle. Det er en trist og sterkt beklagelig situasjon både for personen vedkommende utga seg for å være, og for alle andre som er berørt av saken, sier Rolf Stavnem, daglig leder i Galleri Fineart.

LES OGSÅ: Falsk drapsmann lurte filmskaper trill rundt

Kom helt uventet

For Unni Askeland kom opplysningene om det falske intervjuobjektet helt uventet.

– Det er ikke noen god følelse jeg sitter med nå. Jeg har jobbet med dette prosjektet siden i fjor vår, og har underveis bygget opp et tillitsforhold til denne personen. Jeg har aldri opplevd å bli lurt på denne måten. Jeg er veldig lei meg for den belastningen dette er for den riktige personen, som helt uforskyldt har havnet i denne situasjonen, forteller Unni Askeland i pressemeldingen som NRK har fått.

Unni Askeland vil være til stede på Galleri Fineart i dag kl. 18:00 for å besvare spørsmål knyttet til avlysningen.

Kulturstrøm

 • Saabye Christensen får Oslo-medalje

  Forfatter Lars Saabye Christensen tildeles St. Hallvard-medaljen, som er Oslo bys høyeste utmerkelse, for sin «verdifulle innsats for hovedstaden».– Det er en stor ære og glede å kunne motta St. Hallvard-medaljen, og det er også en like stor inspirasjon til å skrive og dikte videre om denne byen jeg er så nært knyttet til og setter så høyt, sier han ifølge NTBs pressemelding. Les Oslo kommunes begrunnelse for tildelingen her. (NTB)

  Lars Saabye Christensen
  Foto: Olav Døvik / NRK
 • Norsk 1. plass i pressefrihet

  Norge er det landet i verden hvor pressefriheten står sterkest, ifølge Reporters Without Borders årlige pressefrihetsundersøkelse. USA faller to plasser på listen, fra 43. til 45. plass, under ledelsen av Donald Trump, som blant annet har kalt journalister «fiender av folket». Nederst på lista ligger Nord-Korea. Les rapporten her.

  Laster Twitter-innhold
 • Sjå Sigrid på Jimmy Fallon

  Sigrid Solbakk Raabe frå Ålesund spelte for nærmare tre millionar amerikanarar då ho opptredde på Jimmy Fallons «The Tonight Show» i USA i natt. Sjå videoen her.