Hopp til innhold

Celine vant MGPjr.

I hard konkurranse med 8 andre unge finalister var det til slutt Celine og sangen om hennes beste venn Astrid som stakk av med seieren. Celine tar med seg Martin og Johannes som kom på andreplass til MGPjr Nordic i høst. Trøndelag har nok en gang gjort det sterkt i MGPjr, og når de 3.862 stemmene fra midtnorge kom inn hadde Celine sikret seieren med totalt 16.877 stemmer.

Celine mgpjr

Vinneren av MGPjr 2007, Celine

Foto: Karine L'orange Rånes

mgpjr vinner celine

Celine fra Orkdal og bæstevænnen Astrid torker vinnertårene.

Foto: Karine L'orange Rånes

Martin og Johannes slo Tre Små Pønkere med små marginer, De landet på 14.267 foran Tre Små Pønkeres 13.510. Gutta fra Nittedal i bandet Føniks halte inn en fjerdeplass med 11.572 stemmer.

Alle de unge talentene fikk seg en opplevelse for livet på scenen i Oslo Spektrum i en konkurranse som rommet flere sjangere enn tidligere år. Celine og Martin og Johannes tok med seg Føniks og Tre Små Pønkere til superfinalen for å fremføre sine sanger en gang til, og etter andre runde med avstemning var det avgjort at "Bæstevænna" er årets vinner av norges største konkurranse for unge låtskrivere, og dermed også årets første store sommerhit.

Martin og Johannes mgpjr

Martin og Johannes med dansere.

Foto: Karine L'orange Rånes

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober