NRK Meny
Normal

Celine vant MGPjr.

I hard konkurranse med 8 andre unge finalister var det til slutt Celine og sangen om hennes beste venn Astrid som stakk av med seieren. Celine tar med seg Martin og Johannes som kom på andreplass til MGPjr Nordic i høst. Trøndelag har nok en gang gjort det sterkt i MGPjr, og når de 3.862 stemmene fra midtnorge kom inn hadde Celine sikret seieren med totalt 16.877 stemmer.

Celine mgpjr

Vinneren av MGPjr 2007, Celine

Foto: Karine L'orange Rånes

mgpjr vinner celine

Celine fra Orkdal og bæstevænnen Astrid torker vinnertårene.

Foto: Karine L'orange Rånes

Martin og Johannes slo Tre Små Pønkere med små marginer, De landet på 14.267 foran Tre Små Pønkeres 13.510. Gutta fra Nittedal i bandet Føniks halte inn en fjerdeplass med 11.572 stemmer.

Alle de unge talentene fikk seg en opplevelse for livet på scenen i Oslo Spektrum i en konkurranse som rommet flere sjangere enn tidligere år. Celine og Martin og Johannes tok med seg Føniks og Tre Små Pønkere til superfinalen for å fremføre sine sanger en gang til, og etter andre runde med avstemning var det avgjort at "Bæstevænna" er årets vinner av norges største konkurranse for unge låtskrivere, og dermed også årets første store sommerhit.

Martin og Johannes mgpjr

Martin og Johannes med dansere.

Foto: Karine L'orange Rånes

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK