Det er en ting du ikke må ta oppi en viltgryte, og det er hvitløk, sier Nitimekokk Lars Barmen. Han mener bestemt at vilt og hvitløk ikke hører sammen.
Kan du tenke deg noe deiligere enn å hive seg over en velsmakende gryte etter en litt kald høsttur? Her kommer i hvert fall oppskriften:
Viltgryte (4 pers)
1,5 kg viltkjøtt i terninger
3 gulrøtter
2 løk
½ sellerierot
1 purreløk¨
2 bokser grovhakket tomat
3 ss olivenolje
2 bokser hvite bønner i tomat
12 sherry tomater
Brun kjøttet i olivenolje i en kasserolle, tilsett bokstomat evt.vann og la det koke 1,5 time.
Skrell og kutt grønnsakene og tilsett alt bortsett fra sherrytomatene i kasserollen. La gryten koke til grønnsakene er møre og smak til med salt og pepper. Tilsett sherrytomatene rett før servering.