Viltgryte

- Nei, du trenger ikke ha en svart jerngryte for å lage en god viltgryte, sier Lars Barmen med et lite smil.

Illustrasjonsfoto
Foto: LLUIS GENE / Scanpix

Det er en ting du ikke må ta oppi en viltgryte, og det er hvitløk, sier Nitimekokk Lars Barmen. Han mener bestemt at vilt og hvitløk ikke hører sammen.

Kan du tenke deg noe deiligere enn å hive seg over en velsmakende gryte etter en litt kald høsttur? Her kommer i hvert fall oppskriften:

Viltgryte (4 pers)

1,5 kg viltkjøtt i terninger

3 gulrøtter

2 løk

½ sellerierot

1 purreløk¨

2 bokser grovhakket tomat

3 ss olivenolje

2 bokser hvite bønner i tomat

12 sherry tomater

Brun kjøttet i olivenolje i en kasserolle, tilsett bokstomat evt.vann og la det koke 1,5 time.

Skrell og kutt grønnsakene og tilsett alt bortsett fra sherrytomatene i kasserollen. La gryten koke til grønnsakene er møre og smak til med salt og pepper. Tilsett sherrytomatene rett før servering.

 

Kulturstrøm

  • Utsetter Michelin-utdelingen

    Utdelingen av årets stjerner til nordiske gourmetrestauranter er utsatt på grunn av pandemien. Den prestisjefylte Michelin-utdelingen skulle holdes i Stavanger 8. februar, men er utsatt til mai. Kun kort tid etter prisutdelingen i februar 2020 måtte de fleste gourmetrestaurantene stenge.

  • Fall i champagne-salget i fjor

    Salget av champagne falt 18 prosent i fjor, opplyser bransjeorganisasjonen CIVC. Koronapandemien førte til stengte barer og restauranter i 2020, men nedgangen var mindre enn CIVC fryktet etter den første nedstengingen i mars og april.