NRK Meny
Normal

Villere vær

Hva er det best å gjøre når du er ute i uværet med lyn og torden? Vi gjør et eksperiment med lyn på Ken og Barbie!

Per Olav Alvestad og barbiefamilien
Foto: NRK

Lyn-eksperiment på Barbie

Bilen er faktisk et av de tryggeste stedene du kan være i tordenvær. Følg med når Barbie og Ken blir overrasket av uvær.De blir ikke enige om hvor det er lurest å søke ly. Med en av dem går det riktig ille. Hvorfor kan du se her.

Se videoen: Eksperiment med lyn

Sykloner med mange navn

Et annet værfenomen er tropiske sykloner. Du har kanskje hørt om de på nyhetene. Årets sykloner som herjet i Mexico-gulfen het Ike og Gustav. Tidligere år var det noen som het Andrew, Floyd og Isabel.

Her kan du lese mer om: Bråkebøttene Andrew, Floyd og Isabel

Tornado

En tornado blir dannet over land, mens sykloner herjer over hav og dør når de når land.

Foto: Wayne Hanna / AP

Ekstremværdueller fra Newton-arkivet

Det er blitt varmere, villere og våtere vær. Er det menneskenes skyld? Dette undersøkte vi grundig under Ekstremværuka i 2006. Se Per Olav Alvestad og klimaforsker Erik Kolstad diskutere værforandringene og duellere i varme, vind og regn.

Ekstremværduellen - om varme

Ekstremværduellen - om vind

Ekstremværduellen - om regn

Kulturstrøm

  • Madonna sørger over Avicii

    Tragisk, skriver popstjernen Madonna om den svenske DJ-en Aviciis død. De to samarbeidet om flere musikkprosjekter. Madonna delte et bilde av de to på sin Instagram-konto fredag kveld.

    Laster Instagram-innhold
  • To album fra Kanye West

    Kanye West kommer med to album i løpet av våren. Det kunngjorde artisten på Twitter noen dager etter at han twitret for første gang på snart ett år. Grammy-vinneren sier det første albummet består av åtte låter og kommer 1.juni. Det andre er et samarbeide med Kid Cudi, og gis ut en uke senere. West sier han også jobber videre med en filosofibok, som han har live-twitret på kontoen sin de siste dagene.

    Laster Twitter-innhold