NRK Meny
Normal

Ville ha skjønnhetskonkurranse for barn

En filippinsk fest med kåring av barneprinsesser fra tre til ni år i Ekeberghallen i Oslo blir avlyst, med mindre kåringen blir tatt ut av programmet. – Vi har fått beskjed om at konkurransen er «unorsk», sier en av initiativtakerne.

Skjønnhetskonkurranse for barn.

Bilder av de konkurrerende barna er presentert på Facebook. NRK har anonymisert dem.

Foto: Skjermdump

– Vi har gitt klar beskjed om at dette er langt utenfor det som er greit, sier generalsekretær i Oslo idrettskrets, Magne Brekke.

Magne Brekke er generalsekretær i Oslo idrettskrets

Magne Brekke er generalsekretær i Oslo idrettskrets

Han forteller at arrangementet, Barrio Fiesta har vært arrangert tre ganger før i Ekeberghallen. Det har hver gang vært en ryddig og hyggelig fest.

– Men en skjønnhetskonkurranse for barn, der bilder av finalistene er publisert på Facebook, synes vi er i strid med alt idretten står for, sier han.

Konkurranse i skjønnhet

– Vi er også en organisasjon for barn og unge, og jeg kan ikke godta en konkurranse der barna konkurrerer i skjønnhet, sier Brekke.

Programmet for arrangementet

Konkurransen «Miss Nordic princess 2017» må ut av programmet, krever Oslo idrettskrets.

Foto: Skjermdump

En av initiativtagerne, Elinor Lucero Bjargo, påpeker at prins- og prinsessekåring er en filippinsk tradisjon.

– Dette er først og fremst en filippinsk fest, med gjester fra mange land. Vi ønsker bare å ha det gøy. Det er en filippinsk tradisjon å kåre prinser og prinsesser, og vi ser ikke på det som noe negativt, sier Bjargo.

Barrio Fiesta er et kulturelt arrangement, som tar sikte på å fremme filippinsk kultur og tradisjoner for folk som er født på Filippinene og bor i Norden, forteller hun.

Mat, kultur og samhold

Samtidig kan barn og unge som er født i Norden få muligheten til å få smake filippinsk mat, dans, musikk og samhold.

– Årets Miss Princess Nordic er ikke en missekonkurranse, men et lite innslag der barn og unge skal promotere filippinsk mote eller nasjonaldrakter, hevder Bjargo.

Nå er hun fortvilet og mener det er vanskelig å avlyse. Gjestene er invitert og arrangøren, Miles Production & Entertainment, har betalt flybilletter for gjesteartister.

– Men vi får ikke lov til å være i Ekeberghallen, så nå leter vi etter et annet lokale. Det er vanskelig på fire dagers varsel, sier Bjargo.

Ekeberghallen / Ekeberg idrettshall

Ekeberghallen i Oslo

Foto: Ola A. Thorset / NTB scanpix