NRK Meny
Normal

Ville burgere

Har du lyst på noe helt vilt? Prøv Lises burgere med elgekjøtt og syltet blomkål. Fantastisk godt!

Burger med elgkjøtt
Foto: Pernille Wroldsen / NRK

Ville burgere med syltet blomkål

 

Til fire personer trenger du: 

500 g kjøttdeig av elg eller annet vilt

300 g kvernet spekk, flesk, ev. kjøttdeig av svin

1 ts knuste einebær

salt og kvernet pepper

smør eller olje til steking

hamburgerbrød el.l.

ekebladsalat, rød løk, stekt sopp og bacon til servering

 

Dressing:

5 ss lettrømme eller creme fraiche

1 ss sterk sennep

2 ts hakket syltet grønn pepper

 

Syltet blomkål:

1 lite blomkålshode

1 løk

1/2 vaniljestang

1/4 ts malt allehånde eller 5 stk knuste Jamaicapepperkorn

1 1/2 dl vann

1 dl sukker

1/2 dl hvitvinseddik

 

Slik gjør du:

Kok opp vann, sukker, eddik og krydder til blomkålen. Del blomkålen i små buketter og skjær løken i tynne skiver. Legg blomkål og løk over i laken, sett på lokk og la det syde et par minutter til blomkålen blir knapt mør. Avkjøl blomkålen i laken.

Bland raskt sammen elgkjøtt, spekk el.l. , einebær, salt og pepper. Form farsen til 4 store burgere. Stek dem 5-6 minutter på hver side i en stekepanne.

Rør sammen ingrediensene til dressingen og smak til med salt. Anrett burgerene på hamburgerbrød med salat, stekt løk, sprøstekt bacon, tynne skiver rå løk og dressing.

Server blomkålen ved siden av.

 

Tips:

Burgerene kan utmerket godt serveres i lefse. Stekte eplebåter og stuede poteter er også godt som tilbehør. Syltet grønn pepper i dressingen kan erstattes med pepperrot, smak deg frem.

En annen variant er å servere burgerene med en skive blåmuggost på toppen. Sett dem da raskt under grill i ovn til osten begynner å smelte.