Normal

Vil vise deler av vrakede Top Gear-episoder

Jeremy Clarkson gjør comeback på BBC2 når kanalen viser utdrag fra de tre Top Gear-episodene som ble tatt av lufta. Samtidig letes det etter en mulig kvinnelig erstatter for ham.

top gear programlederne

TILBAKE: James May, Jeremy Clarkson og Richard Hammond gjør comeback på BBC når materiale fra tre innspilte episoder skal vises på skjermen.

Foto: SUZANNE PLUNKETT / Reuters

25. mars ble Top Gear-programlederen sparket fra BBC fordi han hadde angrepet en av programmets produsenter fysisk og verbalt.

Tre ferdige episoder ble tatt av lufta, og framtiden til det svært populære showet har vært ukjent.

Nå forteller kanalsjef Kim Shillinglaw at de vil vise stoff fra de tre vrakede episodene. Hun forteller samtidig at Top Gear vil dukke opp igjen i 2016 i en ny og oppusset utgave, og at de vil se etter kvinner for å erstatte Clarkson, skriver The Guardian.

Clarkson er ikke bannlyst

Hun ønsker ikke å kommentere hvorvidt de to andre Top Gear-programlederne , James May eller Richard Hammond, kommer til å fortsette. Det samme gjelder showets mangeårige produsent Andy Wilman.

Kanalsjef Shillinglaw forteller at de omredigerte utgavene av de siste tre programmene blir vist på TV i løpet av året, muligens før sommeren.

– Det som skjedde var uheldig, men det eksisterer ikke noe forbud mot å vise Clarkson på BBC. Jeremy trenger litt time out nå, slik ethvert menneske ville hatt behov for, sier hun.

Hun sier at det ville vært uaktuelt å ikke vise det usette materialet til seerne, selv om alt innholdet ikke var ferdigfilmet til de tre siste episodene da Clarkson angrep sin produsent.

Kjønn er ikke førende

På spørsmålet om hvordan de skal relansere en global suksess som Top Gear, sier Shillinglaw:

– Det er en utfordring, men kreativt sett utrolig spennende. Vi har et strålende team her hos BBC som har laget showet, og som kommer til å fortsette å gjøre det, sier hun til The Guardian.

Hun forteller at de ikke leter spesifikt etter kvinnelige erstattere for Clarkson.

– Vi ser definitivt på kvinnelige kandidater, men det er ikke førende for oss å se på kjønn. Jeg har aldri tilnærmet meg jobben med å finne programleder til et show ved å kun ha det som utgangspunkt, sier hun.

Uavhengig av BBCs jakt på en Clarkson-erstatter, så kommer hele den velkjente programledertrioen til Stavanger 20. og 21. juni for å holde show . Men ikke under navnet Top Gear.

Kulturstrøm