NRK Meny
Normal

Vil synge kinesisk OL-sang

Karin Park kan bli vokalist på den offisielle, kinesiske OL-sangen i 2008. Hun synger til og med på kinesisk!

Karin Park varmer opp for selveste David Bowie på Norwegian Wood, 2004.
Foto: Heiko Junge, Junge, Heiko

Karin Park
Foto: Promo.

Overfor Bergens Tidende bekrefter hun at hun har sunget inn en låt med et kjent kinesisk band i Beijing. Sangen skal være en av flere som Den Kinesiske Olympiske Komité nå skal vurdere som offisiell OL-sang.

- Ikke avklart

- Jeg må få presisere at det på ingen måte er avklart om jeg er med på vinnermelodien, men etter det jeg har fått opplyst har vi en bra mulighet, sier Karin Park til BT.

Karin Park har fått denne muligheten etter at selskapet Artspages gjennom mange år har jobbet med å promotere vest-norske artister i Kina.

- I den sammenheng var det en innflytelsesrik manager i Kina som hørte på min siste cd. Han er blant annet manager for en kjent rockegruppe i Kina, Pulse, som har laget et bidrag i konkurransen om den offisielle OL-sangen. Jeg er blitt fortalt at da manageren hørte stemmen min, likte han den så godt at han ville at jeg skulle synge duett med den mannlige vokalisten i Pulse, forteller Karin Park.

Oversatt til engelsk

Dermed fikk hun for vel en måned siden den kinesiske rockegruppens versjon av sangen tilsendt. Hun lærte seg melodien og skrev samtidig en engelsk oversettelse av teksten.

Nå venter hun i spenning på hva som skal skje.

- Jeg regner ikke med noe som helst. Har ingen forventninger. Uansett har det hele vært en opplevelse. De snakker forresten om at det skal spilles inn en video også. Så mye tyder på at jeg snart må tilbake til Kina, sier Karin Park til Bergens Tidende.