NRK Meny
Normal

Vil synge kinesisk OL-sang

Karin Park kan bli vokalist på den offisielle, kinesiske OL-sangen i 2008. Hun synger til og med på kinesisk!

Karin Park varmer opp for selveste David Bowie på Norwegian Wood, 2004.
Foto: Heiko Junge, Junge, Heiko

Karin Park
Foto: Promo.

Overfor Bergens Tidende bekrefter hun at hun har sunget inn en låt med et kjent kinesisk band i Beijing. Sangen skal være en av flere som Den Kinesiske Olympiske Komité nå skal vurdere som offisiell OL-sang.

- Ikke avklart

- Jeg må få presisere at det på ingen måte er avklart om jeg er med på vinnermelodien, men etter det jeg har fått opplyst har vi en bra mulighet, sier Karin Park til BT.

Karin Park har fått denne muligheten etter at selskapet Artspages gjennom mange år har jobbet med å promotere vest-norske artister i Kina.

- I den sammenheng var det en innflytelsesrik manager i Kina som hørte på min siste cd. Han er blant annet manager for en kjent rockegruppe i Kina, Pulse, som har laget et bidrag i konkurransen om den offisielle OL-sangen. Jeg er blitt fortalt at da manageren hørte stemmen min, likte han den så godt at han ville at jeg skulle synge duett med den mannlige vokalisten i Pulse, forteller Karin Park.

Oversatt til engelsk

Dermed fikk hun for vel en måned siden den kinesiske rockegruppens versjon av sangen tilsendt. Hun lærte seg melodien og skrev samtidig en engelsk oversettelse av teksten.

Nå venter hun i spenning på hva som skal skje.

- Jeg regner ikke med noe som helst. Har ingen forventninger. Uansett har det hele vært en opplevelse. De snakker forresten om at det skal spilles inn en video også. Så mye tyder på at jeg snart må tilbake til Kina, sier Karin Park til Bergens Tidende.

Kulturstrøm

 • Populær 50 år etter sin død

  Charlotte Wankel er gjenstand for mye interesse, 50 år etter sin død. Hvem var hun, en av våre mest fremtredende moderne kunstnere? Radiomagasinet Studio 2 er på saken.

  Visste du at Norge akkurat nå er dypt inne i en snøkrabbe-krig? EU og norske myndigheter er rykende uenige om hvem som skal få fiske snøkrabber på Svalbard og ikke minst hvor mye de skal fiske. Nå skjerper EU kravene etter instruks fra sin egen fiskerikomité. ** I sommer har Aftenposten avslørt en rekke tilfeller der eksamenssensorer i høyere utdanning har satt karakterer som fremstår som helt tilfeldige. Nå mener Extrastiftelsen at tildelingen av forskningsmidler også foregår på svært tilfeldige måter. ** Lenge har vi trodd at det kun var menn som reiste til Paris for å lære malerkunst av Henri Matisse. Nå viser det seg at også den kvinnelige kunstneren Charlotte Wankel var elev hos den franske mesteren. 50 år etter sin død er hun endelig i ferd med å få sin anerkjennelse. ** Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov – bedre kjent som Arkadag har blant annet forbudt sorte biler, badetøy, neglelakk og hårfarge. Men hvem er han? ** Vi fortsetter vår serie om musikken som kanskje litt ufrivillig har blitt sommerhits. I dag handler det om ABBA-låta "Our Last Summer". ** Netflix-serien "Orange is the new black" handler om rikmannsdattera Piper Chapman som plutselig havner i fengsel og alle de rare menneskene hun møter innenfor murene. Nå er sjette sesong her og vi anmelder.
 • Fotball-VM ble radiosuksess

  Lytterne har strømmet til den digitale radiokanalen NRK Sport under fotball-VM.

  – Oppsiktsvekkende gode tall. Vi har vært helt oppe i 28 prosent markedsandel på den mest hørte kampen (kvartfinalen Russland–Kroatia), sier fungerende mediedirektør i NRK, Arne Helsingen (NTB).

 • Mange feil i «World of Warcraft»

  Den nye versjonen av «World of Warcraft» som blei lansert denne veka var langt frå feilfri, melder VG. Fleire programfeil fører til at spelarar slit med å kome seg forbi fiendane; dei er rett og slett for gode til å slåst. Selskapet bak, Blizzard, forsikrar om at dei fiksar fleire hundre programvarefeil per dag.

  Gutt spiller World of Warcraft
  Foto: NIGEL TREBLIN / AFP