Hopp til innhold

Vil sette verdensrekord

Steve Vai ønsker å sette verdensrekord i gitarundervisning.

Steve Vai

Steve Vai på scenen i 2005.

Foto: Vento di Grecale / Wikimedia Commons

Steve Vai fikk i 2009 prisen «Riff Lord award» under Metal Hammer Gods Awards.

Steve Vai fikk i 2009 prisen «Riff Lord award» under Metal Hammer Gods Awards. I tillegg til en rekke andre priser har han blant annet også mottatt hele tre Grammy-priser for sitt gitarspill.

Foto: James McCauley / AP

Det anerkjente Berklee College of Music driver med undervisning også på nett, gjennom Berkleemusic.com.

Tidenes største

Sammen med den legendariske gitaristen Steve Vai vil de nå forsøke å gjennomføre tidenes største undervisningstime på nettet og komme seg inn i Guinnes rekordbok.

Det hele skjer 3. mars og er trolig et gimmick for å forsøke å promotere universitetets gitarkurs i regi av nettopp Steve Vai.

- Denne hendelsen og Berklees innsats i arbeidet med å undervise studenter over hele verden er et godt eksempel på det samarbeidet som skjer på Berklee, sier han ifølge Top40-charts.com.

Gratis for alle

- Enten du er i Boston, Bombay eller Brussel vil vi alle være sammen den 3. mars, sier han videre.

Selve undervisningstimen som ligger til grunn for rekordforsøket vil være gratis for alle som vil delta og skal vare i 30 minutter. Og etter timen vil man kunne sende inn spørsmål til Steve Vai gjennom eventens nettside.

Berklee vil dessuten donere én dollar for hver person som deltar, til Steve Vai Online Scholarship Fund.

Se Steve Vai fortelle om kurset her:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober