Vil øke Ahmeds straff – igjen

Amerikanske påtalemyndigheter vil øke Waleed Ahmeds straff fra syv til over åtte år. De mener å ha funnet e-poster sendt fra fengselet, der han ber sin medsammensvorne om å slette bevismateriale.

Waleed Ahmed

Waleed Ahmed har erkjent seg skyldig i å ha svindlet en amerikansk investor for rundt 5,8 millioner kroner. Nå vil påtalemyndigheten øke fengselsstraffen.

Foto: Daniel Eriksen/NRK

Cathrine Elnan i Los Angeles for NRK.no
Foto: NRK

I et nytt dokument fra amerikanske påtalemyndigheter kommer det frem at svindelanklagede Waleed Ahmed fra Skien i Telemark har sendt en rekke e-poster mens han har sittet varetektsfengslet.

De fleste av disse e-postene går til en medsammensvoren. Personen er en tidligere studiekamerat av Ahmed, og skal ha hjulpet han med å forfalske kontrakter og dokumenter.

NRK.no har vært i kontakt med denne personen, som nekter for noen tilknytning til saken.

NRK.no har tidligere skrevet at den amerikanske påtalemyndigheten ba om en straff på 63 måneder. Etter at Ahmed sendte et personlig brev til retten, gikk de inn for at denne burde bli økt til 84 måneder.

Nå, etter å ha sett innholdet i e-postene, ønsker påtalemyndigheten en ytterligere økning av straffen. Deres påstand er nå at han bør fengsles i 100 måneder, altså litt over åtte år.

I dokumentet NRK.no har fått tilgang til trekkes det frem tre punkter, som grunnlag.

 • Tiltalte virker ikke å ta saken seriøst
 • Tiltalte har motarbeidet retten
 • Tiltalte planlegger nye svindler

NRK.no har skrevet en rekke saker om Waleed Ahmed. Les alle sakene her.

– Bare la dem ta meg mer

Epost-samtalene FBI har snappet opp, skal være mellom Ahmed og den tidligere nevnte medsammensvorne.

Om Ahmed selv visste at han ble overvåket da han sendte epostene kommer ikke frem, men i en av meldingene gir han uttrykk for at han ikke bryr seg særlig.

–Jeg er jo inne, bare la dem ta meg mer, det gjør ingen forskjell, skriver 22-åringen.

Ahmed tror ikke på at amerikanerne klarer å holde han fengslet særlig lenge.

Tiltalte skriver at han forventer å få «18 måneder», og så bli «deportert». «Dommeren vil like meg og jeg får beholde pengene, haha, aktor ødela for investoren, LOL!», står det i dokumentet.

Les også: Slik lurte nordmannen til seg millionbeløp med falske Bieber-kontrakter

– Slett, slett, slett alt

Påtalemyndigheten mener det finnes minst tre eposter der Ahmed ber sin medsammensvorne om å ødelegge bevis.

Ifølge dokumentet skal Ahmed ha bedt partneren sin om å «ødelegge PC, telefon, websider, kunngjøringer og alle beskjedene du har vekslet med de svartingene i London», før han avslutter med «slett, slett, slett alt».

– Ikke ha noen papirer hjemme. Ingenting! Ta vare på deg selv, mann. Ikke la dem finne noe som kan bli brukt mot deg ... slett … ikke vent til det er for sent, skriver Ahmed.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Nye svindelforsøk

Waleed Ahmed

Waleed Ahmed skal ha skrevet at han vil gi sin medsammensvorne alt han vil ha, enten det er dyre biler eller dyre hus.

Foto: Rashid Akrim / NRK

Ifølge epostene påtalemyndigheten viser til skal den svindelanklagde også ha begynt å planlegge nye svindelforsøk.

«Tiltalte forteller sin medsammensvorne at han vil gi ham alt den medsammensvorne vil ha, om det er en Porsche, en Bugatti eller et hus til 36 millioner kroner», heter det i dokumentet.

Ahmed skriver også om et spesifikt svindelforsøk han har klekket ut bak murene.
22-åringen planlegger å jobbe med en veldedig organisasjon. Men, som det heter i dokumentet, «nonprofit er den største løgnen».

– Den tiltalte diskuterte også en plan om å eie tre selskaper som skal manipulere regnskap ved å overføre penger dem imellom, til den tiltaltes fordel. Ifølge planen skulle også et av selskapene gå konkurs, står det i dokumentet.

Det er ingen tvil om at Ahmed ifølge epostene ser lyst på fremtiden.

– Din og min suksess venter på oss. La meg komme ut, og da skal du se, hele verden vil begynne å skjelve, skriver Ahmed.

Tirsdag er det ventet domsavsigelse i saken. NRK.no er til stede i Los Angeles og kommer tilbake med mer.

Kulturstrøm

 • NRK dropper ny «Heimebane»-sesong

  NRK dropper ny «Heimebane»-sesong. Det melder Kampanje. Dramasjef Ivar Køhn i NRK sier at produksjonsselskapet Motlys vil lage en tredje sesong for en annen strømmetjeneste, og at NRK ikke vil være til hinder for det.

 • Britene dropper folkets røst i MGP

  Storbritannia har ikke vunnet Eurovision Song Contest siden 1997. (Katrina and the Waves, bildet). Det er ti år siden de ble topp ti. Nå har BBC bestemt seg for å skrote ordningen med å la publikum stemme fram vinnerlåten. I stedet ber de plateselskapet BMG om å plukke ut både sang og artist til neste års finale i Rotterdam, skriver The Guardian

  Katrina and the Waves
  Foto: MICHAEL URBAN / REUTERS
 • Svenska Akademien i gang

  Etter flere år med skandaler er Svenska Akademien klar for å gyve løs på arbeidet med å bestemme hvem som skal vinne årets nobelpris i litteratur. For første gang på 30 år er Akademien nå fulltallig. På dagsordenen står blant annet høstens nobelpriser i litteratur. I år skal det kåres to vinnere, og Nobelkomiteen skal legge fram sin innstilling for Akademien 10. oktober (NTB).