NRK Meny
Normal

Vil lage tv-serie om narkosiktet polititopp

Selskapet 4 1/2 Film har sikret seg rettighetene til Eirik Jensens selvbiografi. Dermed ligger det an til at historien om den narkotika- og korrupsjonssiktede politiveteranen blir filmatisert.

Eirik Jensen

MEDIESIRKUS: Lanseringen av Eirik Jensens selvbiografi i mars i år var også første møte med pressen etter at han ble siktet for korrupsjon. Dermed ble også medieinteressen enorm.

Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix

Bokomslag - Eirik Jensens «På innsiden. Historien om mitt politiliv»

FENGSLENDE: Eirik Jensens beretning om eget yrkesliv er til nå trykket opp i tre opplag på til sammen 25.000 eksemplarer.

Foto: Kagge forlag

Eirik Jensen og Kagge forlag har solgt filmrettighetene til «På innsiden. Historien om mitt politiliv» til produksjonsselskapet 4 1/2 Film.

I dag ble kontrakten undertegnet, melder TV 2.

– Vi pleier å si i filmbransjen at vi klarer ikke å finne på så vanvittige ting som de som skjer i det virkelige liv. De krimhistoriene som finnes i boka og dramaet rundt er fascinerende, sier produsent Håkon Øverås i 4 1/2 Film til TV 2.

Jensen skal være konsulent

Selskapet ønsker å lage en tv-serie på mellom åtte og tolv episoder. Eirik Jensen skal være konsulent for produksjonen.

Eirik Jensen

SIKTET: Polititoppen Eirik Jensen ble i februar 2014 siktet for grov korrupsjon og brudd på våpenloven.

Foto: Bjørn Sigurdsøn/Scanpix

Flere detaljer om produksjonen og serien er ennå ikke kjent. 4 1/2 Film har tidligere laget filmer som «Kongen av Bastøy», «Keeper'n til Liverpool» og «Reprise».

I boken, som ble lansert til enorm medieoppmerksomhet i mars i år, forteller den korrupsjons- og narkotikasiktede politimannen om sine nærmere 40 år i politiet.

Det bidro neppe negativt til oppmerksomheten at boklanseringen var Jensens første offentlige opptreden siden han først ble pågrepet og siktet for korrupsjon i februar i fjor.

Les: Eirik Jensen i ny bok: «Jeg lå på glattcelle, et nakent og jævlig rom»

Kontroversiell bok

En filmatisering av polititoppens memoarer kan bli kontroversiell, dersom mottakelsen av boka er en indikasjon.

Oslo politidistrikt har tidligere kritisert Kagge forlag for at de ikke tok kontakt med politiet før publisering.

Les: – Forundret over at Kagge forlag ikke tok kontakt med oss

Benedict de Vibe

KRITISERTE BOK: Gjermund Cappelens forsvarer Benedict de Vibe.

Foto: Camilla Wernersen / NRK

Forsvareren til den narkotikasiktede forretningsmannen Gjermund Cappelen, som ifølge siktelsen skal ha betalt Jensen for «andre tjenester», har kalt boken en uheldig forhåndsprosedyre.

Mens Cappelen hevder at Eirik Jensen hjalp ham med hasjsmugling, hevder Jensen i boka si at Cappelen var en viktig informant.

– Det bærer preg av å være en forhåndsprosedyre, og da hadde det riktige vært å vente med dette til etter straffesaken er behandlet, sa forsvarer Benedict de Vibe til NRK i mars.

Les: Cappelen- forsvarer: Eirik Jensen-boken en uheldig forhåndsprosedyre