NRK Meny
Normal

Vil lage tv-serie om narkosiktet polititopp

Selskapet 4 1/2 Film har sikret seg rettighetene til Eirik Jensens selvbiografi. Dermed ligger det an til at historien om den narkotika- og korrupsjonssiktede politiveteranen blir filmatisert.

Eirik Jensen

MEDIESIRKUS: Lanseringen av Eirik Jensens selvbiografi i mars i år var også første møte med pressen etter at han ble siktet for korrupsjon. Dermed ble også medieinteressen enorm.

Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix

Bokomslag - Eirik Jensens «På innsiden. Historien om mitt politiliv»

FENGSLENDE: Eirik Jensens beretning om eget yrkesliv er til nå trykket opp i tre opplag på til sammen 25.000 eksemplarer.

Foto: Kagge forlag

Eirik Jensen og Kagge forlag har solgt filmrettighetene til «På innsiden. Historien om mitt politiliv» til produksjonsselskapet 4 1/2 Film.

I dag ble kontrakten undertegnet, melder TV 2.

– Vi pleier å si i filmbransjen at vi klarer ikke å finne på så vanvittige ting som de som skjer i det virkelige liv. De krimhistoriene som finnes i boka og dramaet rundt er fascinerende, sier produsent Håkon Øverås i 4 1/2 Film til TV 2.

Jensen skal være konsulent

Selskapet ønsker å lage en tv-serie på mellom åtte og tolv episoder. Eirik Jensen skal være konsulent for produksjonen.

Eirik Jensen

SIKTET: Polititoppen Eirik Jensen ble i februar 2014 siktet for grov korrupsjon og brudd på våpenloven.

Foto: Bjørn Sigurdsøn/Scanpix

Flere detaljer om produksjonen og serien er ennå ikke kjent. 4 1/2 Film har tidligere laget filmer som «Kongen av Bastøy», «Keeper'n til Liverpool» og «Reprise».

I boken, som ble lansert til enorm medieoppmerksomhet i mars i år, forteller den korrupsjons- og narkotikasiktede politimannen om sine nærmere 40 år i politiet.

Det bidro neppe negativt til oppmerksomheten at boklanseringen var Jensens første offentlige opptreden siden han først ble pågrepet og siktet for korrupsjon i februar i fjor.

Les: Eirik Jensen i ny bok: «Jeg lå på glattcelle, et nakent og jævlig rom»

Kontroversiell bok

En filmatisering av polititoppens memoarer kan bli kontroversiell, dersom mottakelsen av boka er en indikasjon.

Oslo politidistrikt har tidligere kritisert Kagge forlag for at de ikke tok kontakt med politiet før publisering.

Les: – Forundret over at Kagge forlag ikke tok kontakt med oss

Benedict de Vibe

KRITISERTE BOK: Gjermund Cappelens forsvarer Benedict de Vibe.

Foto: Camilla Wernersen / NRK

Forsvareren til den narkotikasiktede forretningsmannen Gjermund Cappelen, som ifølge siktelsen skal ha betalt Jensen for «andre tjenester», har kalt boken en uheldig forhåndsprosedyre.

Mens Cappelen hevder at Eirik Jensen hjalp ham med hasjsmugling, hevder Jensen i boka si at Cappelen var en viktig informant.

– Det bærer preg av å være en forhåndsprosedyre, og da hadde det riktige vært å vente med dette til etter straffesaken er behandlet, sa forsvarer Benedict de Vibe til NRK i mars.

Les: Cappelen- forsvarer: Eirik Jensen-boken en uheldig forhåndsprosedyre

Kulturstrøm

 • Populær 50 år etter sin død

  Charlotte Wankel er gjenstand for mye interesse, 50 år etter sin død. Hvem var hun, en av våre mest fremtredende moderne kunstnere? Radiomagasinet Studio 2 er på saken.

  Visste du at Norge akkurat nå er dypt inne i en snøkrabbe-krig? EU og norske myndigheter er rykende uenige om hvem som skal få fiske snøkrabber på Svalbard og ikke minst hvor mye de skal fiske. Nå skjerper EU kravene etter instruks fra sin egen fiskerikomité. ** I sommer har Aftenposten avslørt en rekke tilfeller der eksamenssensorer i høyere utdanning har satt karakterer som fremstår som helt tilfeldige. Nå mener Extrastiftelsen at tildelingen av forskningsmidler også foregår på svært tilfeldige måter. ** Lenge har vi trodd at det kun var menn som reiste til Paris for å lære malerkunst av Henri Matisse. Nå viser det seg at også den kvinnelige kunstneren Charlotte Wankel var elev hos den franske mesteren. 50 år etter sin død er hun endelig i ferd med å få sin anerkjennelse. ** Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov – bedre kjent som Arkadag har blant annet forbudt sorte biler, badetøy, neglelakk og hårfarge. Men hvem er han? ** Vi fortsetter vår serie om musikken som kanskje litt ufrivillig har blitt sommerhits. I dag handler det om ABBA-låta "Our Last Summer". ** Netflix-serien "Orange is the new black" handler om rikmannsdattera Piper Chapman som plutselig havner i fengsel og alle de rare menneskene hun møter innenfor murene. Nå er sjette sesong her og vi anmelder.
 • Fotball-VM ble radiosuksess

  Lytterne har strømmet til den digitale radiokanalen NRK Sport under fotball-VM.

  – Oppsiktsvekkende gode tall. Vi har vært helt oppe i 28 prosent markedsandel på den mest hørte kampen (kvartfinalen Russland–Kroatia), sier fungerende mediedirektør i NRK, Arne Helsingen (NTB).

 • Mange feil i «World of Warcraft»

  Den nye versjonen av «World of Warcraft» som blei lansert denne veka var langt frå feilfri, melder VG. Fleire programfeil fører til at spelarar slit med å kome seg forbi fiendane; dei er rett og slett for gode til å slåst. Selskapet bak, Blizzard, forsikrar om at dei fiksar fleire hundre programvarefeil per dag.

  Gutt spiller World of Warcraft
  Foto: NIGEL TREBLIN / AFP