NRK Meny
Normal

Vil lage James Bond-musikal

Den britiske superspionen kan bli å finne på teaterscenen i 2017 eller 2018, om James bond-arving får viljen sin.

James Bond, Daniel Craig

Den 24. James Bond-filmen «Spectre» har premiere i november i år. Nå skal superspionen også utvikles som musikal. Da uten skuespiller Daniel Craig i rollen som agent 007.

Foto: Francois Duhamel / Ap/ NTB Scanpix

Nyheten kommer fra et intervju med produsent Merry Saltzman i det amerikanske teatermagasinet Playbill forrige uke.

Hun er datteren til James Bond-produsent Harry Saltzman, og forteller i intervjuet at selskapet hennes «Placeholder Productions» har sikret seg rettighetene til å skape en musikal basert på agent 007.

Rettighetstrøbbel

Saltzman sier showet vil få tittelen «James Bond: The Musical».

Handlingen i musikalen vil være ny og ikke basert på noen av de 14 novellene til Ian Fleming eller de 23 filmene om agent 007. «Spectre», film nummer 24, har première i november senere i år.

I dag gikk derimot Danjaq LLC og Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), som eier rettighetene til James Bond, ut på 007 sin offisielle Facebook-konto og avkreftet at Saltzman kan utvikle en musikal.

– Danjaq og MGM eier sammen alle rettighetene til Bond-franchisen, og en Bond-musikal kan ikke bli produsert uten deres tillatelse, skriver dem.

I planleggingsfasen

Til tross for dette, fortalte Saltzman om planene rundt musikalen. Det var foreløpig ikke klart hvem som skal spille i den, men planen var å ha showet ferdig til sesongen 2017-18.

– Det jobbes nå med produksjonsplaner med en forventet première i slutten av 2017 eller i starten av 2018 på enten Broadway eller i Las Vegas, sier Saltzman.

Manuset vil bli skrevet av Dave Clarke, mens Jay Henry Weisz skal stå bak musikken.

I intervjuet kommer det også frem at musikalen vil bruke en kombinasjon av kjente og nye Bond-skurker.

Saltzman sa også at musikalen vil introdusere en egen Bond-pike.

Vellykket filmserie

BOOKS-HARRYPOTTER/ British writer JK Rowling, author of the Harry Potter series of books, poses during the launch of new online website Pottermore in Londo

LAGER MUSIKAL: Forfatteren bak Harry Potter-serien, J.K. Rowling, har ikke skrevet manuset til musikalen, men er med som produsent.

Foto: SUZANNE PLUNKETT / Reuters

Denne nyheten kommer ikke lenge etter at musikalen basert på Harry Potter fikk en premieredato.

«Harry Potter and The Cursed Child» har première i London neste år og skal fortelle en ny historie fra det magiske universet.

Dermed blir ikke musikalen om James Bond den eneste som har gått veien fra å være en populær bokserie til å bli en vellykket filmserie før den ender opp på teaterscenen som musikal.

Skeptisk

Nyheten om en James Bond-musikal har ikke blitt mottatt like positivt av alle og enhver. Stuart Heritage i The Guardian er negativ og skriver i en kommentar at han klarer ikke se for seg en britisk superspion som skal synge og danse i en tettsittende trikot.

– Grunnen til flesteparten er negative til denne nyheten er delvis fordi at det er den verste ideen et menneske noen gang har hatt, og fordi Broadway allerede er strødd med likene av film-til-musikal-adapsjoner, skriver han.

Heritage sikter blant annet til musikalene basert på filmer som Spiderman, Rocky og Carrie, som alle sammen floppet økonomisk.