Hopp til innhold

Vil ikke returnere til Top Gear uten Clarkson

Top Gear-programleder James May ønsker ikke å lede BBC-showet uten makkeren Jeremy Clarkson, som fikk sparken forrige måned.

top gear programlederne

TURBULENS: Jeremy Clarkson (i midten) mistet jobben som programleder i det populære bilprogrammet Top Gear tidligere i år. Nå sier medprogramleder James May (til venstre) at han ikke vil fortsette uten kollegaen.

Foto: SUZANNE PLUNKETT / Reuters

Jeremy Clarkson måtte slutte i det populære bilprogrammet Top Gear etter å ha slått og kranglet med en av programmets produsenter. Han har ledet showet sammen med Richard Hammon og James May siden 2003, og har over 350 millioner seere verden over.

Nå er det klart at May ikke vil komme tilbake til BBC-showet uten Clarkson.

– Hammond og jeg med en surrogat-Jeremy er ikke en mulighet. Det må være oss tre. Noe annet ville vært kjedelig, sier May til the Guardian.

Ingen ny Jeremy

May, som har vært med i Top Gear siden 1999, mener et show uten Clarkson er en dårlig ide.

– Jeg tror ikke man kan fortsette med to stykker, og putte inn noen som en ny Jeremy, for den personen kommer ikke til å være en ny Jeremy, sa May. Det vil være kortsiktig og umulig.

BBC.com skriver at ifølge Mays agent er han fremdeles i dialog med TV-kanalen.

– Samtaler om BBCs Top Gear foregår, sa agenten til det engelske pressebyrået Press Association.

Endret Twitter-kontoen

Top Gear

POPULÆRE: Her er Top Gear-gjengen i Oslo Spektrum i 2011. Med spreke biler og vill kjøring har de gjort suksess i mange år.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

– Det betyr ikke at jeg ikke vil komme tilbake, vi vil kanskje komme tilbake alle sammen i framtiden. Det blir kanskje bare en pause, jeg vet ikke, sa May til the Guardian.

Samme dag som det ble annonsert at Clarkson ikke fikk fortsette, endret May infoen sin på Twitter til «Tidligere Top Gear-programleder».

May og Hammonds kontrakter gikk ut forrige måned. Ifølge BBCs nettsider øker dette mulighetene for en helt ny lineup og en ny programserie.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober