Hopp til innhold

Vil ikke lenger være Sophie Elise

– Jeg elsker å jobbe og få ting til, men jeg er ikke lenger interessert i å være «Sophie Elise», sier Sophie Elise Isachsen.

Sophie Elise Isachsen

VIL IKKE: Sophie Elise vil ikke lenger være Sophie Elise. Dette kommer hun med bok om til høsten.

Foto: Anja Strønen / NRK

Hun trodde alt hun ønsket seg var at folk skulle se henne. Hun higet etter oppmerksomhet og en kjent blogg, men så var det ikke helt greia likevel.

– Da «Sophie Elise» ble en greie – da det ble et merkenavn – skulle jeg gitt alt for å være i Vesterålen, for jeg hadde ikke lyst til å være «Sophie Elise», sier superblogger Sophie Elise Isachsen (21) i et intervju med Harald Eia på Cappelen Damm Pop Up litteraturfestival onsdag.

Kommer med bok

I høst blir bloggeren Sophie Elise forfatter når hun kommer med selvbiografien «Forbilde».

Boken skal blant annet handle om hennes mørke sinn, og den skal handle om hvorfor bloggeren ikke lenger vil være sitt merkenavn.

Sophie Elise og Harald Eia

EIA INTERVJUER ISACHSEN: – Hun er en ambisiøs, introvert grubler, sier Eia om Isachsen.

Foto: Anja Strønen / NRK

I januar ble Sophie Elise Isachsen kåret til årets blogger.

En ambisiøs, introvert grubler

Onsdag arrangerte Cappelen Damm en Pop Up litteraturfestival. En av gjestene på scenen var nettopp bokdebutant og blogger Sophie Elise, som ble intervjuet av Harald Eia om The Big Five, som er en omfattende personlighetstest.

– Hun er en ambisiøs, introvert grubler. Hun er innoverskuende, har et rikt indre liv, er ikke sosial og får ikke noe kick av å være sammen med andre. Samtidig er hun nysgjerrig og åpen for innfall. Hun kan virke arrogant, men det er hun ikke. Hun er lukket. Litt mystisk, sier Harald Eia om Sophie Elise Isachsen etter personlighetstesten.

– Det er ganske interessant. Jeg har aldri reflektert over personligheten min på den måten. Interessant å se hvordan alt henger sammen, sier superbloggeren selv.

Et aktuelt og dyptpløyende intervjuprogram. Hver uke inviterer programleder Ole Torp en aktuell gjest til å sitte i stolen.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.