Hopp til innhold

Vil ha slutt på selfies

Sjefen for Filmfestivalen i Cannes vil ha slutt på selfies på den røde løperen. – Du ser aldri så stygg ut som du gjør på en selfie, sier Thierry Fremaux.

The Expendables 3 i Cannes

GLEM DETTE: Kellan Lutz, Antonio Banderas, Victor Ortiz og Glen Powell fra storfilmen «The Expendables 3» poserer for en selfie under filmfestivalen i Cannes i 2014.

Foto: YVES HERMAN / Reuters/NTB Scanpix

Filmfestivalen i Cannes

SMIL: Den tsjekkiske modellen Petra Nemcova smiler for en selfie på den røde løperen i Cannes i 2014.

Foto: BERTRAND LANGLOIS / Afp/NTB Scanpix

Sjefen for Filmfestivalen i Cannes har fått nok av at folk skal stoppe opp på den røde løperen for å ta selfies.

– Du ser aldri så stygg ut som du gjør på en selfie, sier Cannes-sjef Thierry Fremaux.

Nå tar filmfestivalen grep.

Ifølge Hollywood Reporter kommer sikkerhetsvaktene til å stoppe forsøk på selfies på den røde løperen.

Det kan være verdt å nevne at selfies ikke blir helt helt ulovlig.

– Uttalelsen i seg selv har skapt mye blest, men jeg er sikker på at folk vil fortsette å ta selfies. Forhåpentligvis har folk fått dette med seg og kanskje vil færre ta selfies, sier Isabelle Gainche, sjefen for «festlokalet» Grand Palais.

No Country For Old Men

GAMMEL TREND: Selfies er kanskje ikke så nytt som du trodde. Her tar Javier Bardem and Josh Brolin en selfie i Cannes i 2007, i forbindelse med filmen «No Country For Old Men» i 2007.

Foto: YVES HERMAN / REUTERS/NTB Scanpix

Men vaktene må oppføre seg, som alle andre.

– Cannes er et glamorøst sted, så folk må oppføre seg glamorøst. Også vaktene, sier Gainche.

Filmfestivalen i Cannes går av stabelen 13. mai og varer til 27. mai. Joachim Triers «Louder Than Bombs» skal delta i hovedkonkurransen, som første norske film på 36 år.

Kulturstrøm

 • Ber USA utvise russiske journalister og ambassadør

  Avisen Wall Street Journal ber USA utvise den russiske ambassadøren og russiske journalister, som svar på pågripelsen av deres korrespondent i Russland, ifølge nyhetsbyrået AFP.

  – En utvisning av Russlands ambassadør til USA, samt alle russiske journalister som jobber her, er det minste vi forventer, skriver avisa i en lederartikkel.

  – Timingen av arrestasjonen ser ut til å være en nøye kalkulert provokasjon for å sette USA i forlegenhet og skremme utenlandsk presse som fortsatt er til stede i Russland, heter det videre.

  Det hvite hus har fordømt fengslingen av Gershkovich og advarer amerikanske statsborgere mot å reise til Russland. Amerikanere som alt befinner seg der, oppfordres til å forlate landet.

 • Vin- og spritflasker kan få advarsler

  Alkoholbruk kan gi økt risiko for en rekke sykdommer, og regjeringen vurderer å merke alkoholholdig drikke med en advarsel.

  Alkohol er det mest brukte rusmiddelet i befolkningen, og størstedelen av de helsemessige og sosiale rusproblemene i samfunnet er knyttet til alkohol, slås det fast i Folkehelsemeldingen.

  En mulig merkeordning er et av tiltakene regjeringen ser på for å redusere alkoholbruken.

  Norge har satt som mål å reduseres skadelig bruk av alkohol med 20 prosent innen 2030. Det vil være utfordrende siden Norge allerede har tatt ut en stor del av gevinsten gjennom en restriktiv alkoholpoliti. Ikke desto mindre vil myndighetene arbeidere videre for å nå målet, heter det i meldingen, som helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) la fram fredag.

  (NTB)