NRK Meny
Normal

Vil tilby overnatting i Laura Palmers «hjem»

Har du nerver av stål? Barndomshjemmet til Laura Palmer kan bli omgjort til overnattingssted.

Sheryl Lee som Laura Palmer i "Twin Peaks".

Sheryl Lee spilte hovedrollen som Laura Palmer i «Twin Peaks». Nå er «barndomshjemmet» hennes lagt ut for salg, og kan ende opp som bed & breakfast.

Foto: Foto/copyright: Paramount Home Entertainment

Den rystende TV-serien Twin Peaks skremte vannet av NRK-seere tidlig på 1990-tallet. Regissør David Lynch skapte en banebrytende serie som omhandlet drapet på Laura Palmer, samtidig som den dykket ned i andre uforståelige hendelser i en søvnig amerikansk småby på grensen til Canada.

Bed & Breakfast

Fans som samler på Twin Peaks-effekter har nå muligheten til å gå virkelig dypt inn i hobbyen sin. Bolighuset hvor den myrdede 18-åringen Laura og hennes foreldre Leland og Sarah Palmer «bodde» er nemlig lagt ut for salg.

Se salgsprospektet her.

For en pris på 550.000 dollar, altså rundt 3,5 millioner kroner, kan man altså bli eier av dette huset i staten Washington, hvor noen av seriens utallige skumle scener ble spilt inn.

Laura Palmers hus

Både interiør og eksteriør av dette huset ble brukt under framstillingen av Laura Palmers hjem i TV-serien Twin Peaks.

Foto: Faksimile

Nå søker en Seattle-mann finansiering via Kickstarter til å kjøpe huset og gjøre det om til et sted som fans av serien kan valfarte til. Kickstarter er et firma som hjelper folk med å finansiere kreative prosjekter.

Planen er både å lage et bed & breakfast og å innrede rommene identisk med hvordan de var da serien ble spilt inn, melder Huffington Post.

Lauras gamle gyngestol

Twin Peaks-entusiaster har på denne bloggen sammenlignet bilder av rommene i huset med scener i serien. Som en morsom detalj kommer det fram at Laura Palmers gyngestol fortsatt befinner seg i huset.

Bloggen har dokumentert at ett av soverommene i huset ble brukt i en rystende scene hvor den skremmende figuren Killer Bob kommer inn vinduet.

Dermed er det kanskje ikke så overraskende at selger ikke har nevnt husets forhistorie i prospektet.

Reutgivelse

Huset legges ut for salg omtrent samtidig som at Twin Peaks nok en gang er i vinden. Om en uke gis hele serien ut i en Blu-ray-boks, ved navn «Twin Peaks–The Entire Mystery». I tillegg til å inneholde samtlige episoder, samt filmen «Fire Walk With Me», loves det 90 minutter med scener som ikke tidligere er vist.

– Det skjedde mye de siste dagene av Laura Palmers liv. Mange ting skjedde som aldri har blitt vist før, sier regissør David Lynch, som selv har klippet sammen nyutgivelsen.

I tillegg loves det en epilog som kanskje kan lette frustrasjonen over at TV-serien sluttet nokså uforløst.

Se NRKs intervju med seriens skaper David Lynch

Kulturstrøm

 • Madonna hyllet Franklin i tale

  Madonna var en av mange artister som hyllet Aretha Franklin fra scenen under nattens MTV-prisutdeling. Aretha Franklin endret livet mitt, sa Madonna, før hun skulle dele ut pris. Men talen hennes har møtt kritikk, skriver Hollywood Reporter.

  Laster Twitter-innhold
 • Ingen pris til Sigrid

  Ålesund-jenta Sigrid Raabe var nominert i kategorien Push Artist of the Year under MTV Music Video Awards, men nådde ikkje heilt opp. Vinnaren i denne klassen vart Hayley Kiyoko, skriv VG.

  Sigrid Raabe på Øyafestivalen 2017
  Foto: Tom Øverlie, NRK
 • Grande vann popprisen

  Ariana Grande med sin song «No Tears Left To Cry» har vunne popprisen under MTV Video Music Awards i natt. Det melder USA Today. Cardi B, Bad Bunny and J Balvin med «I Like It» har vunne kategorien for beste sommarsong.

  Ariana Grande
  Foto: Andrew Harnik / AP/NTB/Scanpix