Vil tilby overnatting i Laura Palmers «hjem»

Har du nerver av stål? Barndomshjemmet til Laura Palmer kan bli omgjort til overnattingssted.

Sheryl Lee som Laura Palmer i "Twin Peaks".

Sheryl Lee spilte hovedrollen som Laura Palmer i «Twin Peaks». Nå er «barndomshjemmet» hennes lagt ut for salg, og kan ende opp som bed & breakfast.

Foto: Foto/copyright: Paramount Home Entertainment

Den rystende TV-serien Twin Peaks skremte vannet av NRK-seere tidlig på 1990-tallet. Regissør David Lynch skapte en banebrytende serie som omhandlet drapet på Laura Palmer, samtidig som den dykket ned i andre uforståelige hendelser i en søvnig amerikansk småby på grensen til Canada.

Bed & Breakfast

Fans som samler på Twin Peaks-effekter har nå muligheten til å gå virkelig dypt inn i hobbyen sin. Bolighuset hvor den myrdede 18-åringen Laura og hennes foreldre Leland og Sarah Palmer «bodde» er nemlig lagt ut for salg.

Se salgsprospektet her.

For en pris på 550.000 dollar, altså rundt 3,5 millioner kroner, kan man altså bli eier av dette huset i staten Washington, hvor noen av seriens utallige skumle scener ble spilt inn.

Laura Palmers hus

Både interiør og eksteriør av dette huset ble brukt under framstillingen av Laura Palmers hjem i TV-serien Twin Peaks.

Foto: Faksimile

Nå søker en Seattle-mann finansiering via Kickstarter til å kjøpe huset og gjøre det om til et sted som fans av serien kan valfarte til. Kickstarter er et firma som hjelper folk med å finansiere kreative prosjekter.

Planen er både å lage et bed & breakfast og å innrede rommene identisk med hvordan de var da serien ble spilt inn, melder Huffington Post.

Lauras gamle gyngestol

Twin Peaks-entusiaster har på denne bloggen sammenlignet bilder av rommene i huset med scener i serien. Som en morsom detalj kommer det fram at Laura Palmers gyngestol fortsatt befinner seg i huset.

Bloggen har dokumentert at ett av soverommene i huset ble brukt i en rystende scene hvor den skremmende figuren Killer Bob kommer inn vinduet.

Dermed er det kanskje ikke så overraskende at selger ikke har nevnt husets forhistorie i prospektet.

Reutgivelse

Huset legges ut for salg omtrent samtidig som at Twin Peaks nok en gang er i vinden. Om en uke gis hele serien ut i en Blu-ray-boks, ved navn «Twin Peaks–The Entire Mystery». I tillegg til å inneholde samtlige episoder, samt filmen «Fire Walk With Me», loves det 90 minutter med scener som ikke tidligere er vist.

– Det skjedde mye de siste dagene av Laura Palmers liv. Mange ting skjedde som aldri har blitt vist før, sier regissør David Lynch, som selv har klippet sammen nyutgivelsen.

I tillegg loves det en epilog som kanskje kan lette frustrasjonen over at TV-serien sluttet nokså uforløst.

Se NRKs intervju med seriens skaper David Lynch

Kulturstrøm

 • Skavlan vikarierer i Gullrekka

  Fredrik Skavlan er vikar for Pernille Sørensen i årets siste episode av Nytt på nytt som sendes i morgen. Øvrige gjester er Liv Ullmann og Erik Solheim. Talkshow-verten forsvant fra gullrekka da programmet «Skavlan» i høst flyttet fra NRK til TV 2.

  Fredrik Skavlan på TV2s høstlansering
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Samisk i dronningens stall

  Tre generasjoner med samiske kunstnere skal presenteres i Dronning Sonja Kunststall fra februar. Utstillingen «Historier» inkluderer rundt 50 verk, åpner 8. februar og vil stå hele våren og sommeren, melder Kongehuset.no. Blant arbeidene som vises, blir Britta Marakatt-Labbas monumentale verk « Historja»: En 24 meter lang tekstilfrise (NTB).

  Britta Marakatt Labba sammen med eget kunstverk
  Foto: Mariela Idivuoma / NRK