NRK Meny
Normal

Vil gjøre som Ari og Per

Fredrik Skavlan gjestet «Trygdekontoret» og ser ikke bort fra at han og Thomas Seltzer kan følge i fotsporene til en annen NRK-duo.

Video Fredrik Skavlan på Trygdekontoret: – Jeg er ikke en vestkantgutt

VIDEO: Fredrik Skavlan: – Jeg er ikke en vestkantgutt!

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fredrik Skavlan har tidligere omtalt «Trygdekontoret» som «nattsiden» av sitt eget program, og har lenge vært ønsket som gjest av Thomas Seltzer.

Programmet der de to talkshow-vertene møtes sendes tirsdag 5. april. NRK.no fikk en prat med duoen rett etter at innspillingen var over.

– Lett å blande seg inn

Hvordan var det å være gjest i den mørke siden av eget program?

Fredrik: – Dette var som å være oppe om natta. Nesten som å døgne!

Var det befriende ikke å være intervjueren?

Fredrik: – Det er jo egentlig kjempehyggelig å være gjest. Dessuten er det luksus å ikke føle noe ansvar for sendingen. Men det er også lett å blande seg inn, og når jeg kjenner Thomas personlig blir fristelsen ekstra stor. Men hvis jeg blandet meg inn for mye klippes det sikkert vekk.

Thomas: – Det er nesten litt sånn at Thomas Skavlan, den yngste og lett retarderte i søskenflokken har fått seg et talkshow, og så kommer storebror og forteller ham hvordan det skal gjøres.

– Kulere enn Jonas Wergeland

Hvorfor ville du ha Fredrik som gjest?

Thomas: – NRK lager serien «Erobreren», og Fredrik er jo en mye kulere utgave av Jonas Wergeland. Skavlan-programmet er et nasjonsbyggingsprosjekt som setter agendaen for hvordan folk snakker sammen og hva de snakker om i Skandinavia.

Thomas: – En annen grunn er rett og slett at han er en kul kompis, og når jeg først blir beskyldt for bare å ha egne venner med i programmet synes jeg det er helt topp å ha med Fredrik også.

Så du synes ikke det er et problem at du har så mange venner med i programmet?

Thomas: – Nei, når det gjør at jeg kan ha med folk som Knut Schreiner som jo er en av mine beste venner, men samtidig landets kanskje beste musikkanalytiker, ser jeg ikke på det som et problem.

Takker lisenbetalerne for muligheten

Hvorfor takket du ja til å være med i Trygdekontoret, Fredrik?

Fredrik: – Trygdekontoret er i bunn og grunn som mitt program. Det handler om mennesker som prater sammen om ting i tiden. Det er jo ingen genial idé som sådan, men Thomas legger sitt eget preg på det og resultatet blir utrolig morsomt på et veldig udefinerbart vis.

Thomas: – Ja, det er mitt univers, da.

Fredrik: – Og det er det bare å gi seg hen til.

Thomas: – Og da vil jeg benytte anledningen til å takke de mange lisensbetalerne som gir meg sjansen til å gjøre det.

– Redd for å miste tråden

Du sa i et intervju at du beundret Fredriks evne til å klare å lytte til hva intervjuobjektene har å fortelle. Hvordan synes du at du selv er når det gjelder akkurat det?

Thomas: – Fredrik er veldig god til å høre hva han kan ta videre som er av interesse i all praten. Han går inn i en materie uten å miste oversikten og det er nok et resultat av både instinkt og mange års trening.

Thomas: – For min egen del er jeg livredd for å miste tråden. Sitter jeg i et intervju hvor intervjobjektet plutselig sier at han hadde sex med dronning Sonja, er jeg så knyttet til manuset at jeg kan slite med håndteringen. Der har jeg en lang vei å gå.

Fredrik: – Jeg mener Thomas er mye flinkere enn han gir utrykk for. Han er kjapp i responsen, ekstremt morsom og leverer i tillegg små bemerkninger som viser at han ikke er så manusbunden som han påstår. Dette vet jeg ettersom jeg har lest manus, og det er på mange måter i de små vittighetene at programmets virkelige verdi ligger.

Vil gjøre som Ari og Per

Får vi se dere to sammen i et program i framtida? Litt sånn "Ari og Per"-aktig?

Fredrik: – Haha, hvorfor har vi ikke tenkt på det? Og det er jo så åpenbart hvem som er hvem!

Thomas: – Er det det... ?

Fredrik: – Ja, du er Per!

Thomas: – Ja, ikke sant... jeg skjønte den.

Ari Behn og Thomas Seltzer
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: 28. oktober 2009 var Ari Behn gjest hos Thomas Seltzer i «Trygdekontoret». Se klipp her!

Kulturstrøm

 • Skryt til «Mission Impossible»

  Den nye «Mission Impossible»-filmen, som delvis er spelt inn i Noreg, får skryt av internasjonal presse. Det skriv VG. Rolling Stone Magazine, Los Angeles Times og Entertainment Weekly er blant dei som rosar filmen. Scena der Tom Cruise heng og dinglar utfor Preikestolen får mykje merksemd. Men Noreg er ikkje nemnt i filmen; fjellplatået er lagt til India.

  MISSION: IMPOSSIBLE - FALLOUT
  Foto: Paramount Pictures
 • Spillerom direkte frå Moldejazz

  Spillerom, NRK P2 sitt musikkprogram, sender live frå Moldejazz denne veka. I dag byr dei på live musikk og fuglekikking med hovudartisten Maria Schneider.

  Vi sender direkte fra Alexandraparken i Molde, der Moldejazz er i full gang. Programleder Tine Skolmen får besøk av aktuelle gjester og festivalmusikere på scenen. Dagens liveband: Ensemble Eliassen.
 • Ny studie om kvinner i film

  Mannlege kritikarar er meir skeptiske til filmar med kvinner i, enn kva kvinnelege kritikarar er, skriv The New York Times. Det viser ein ny studie frå San Diego State University. Studien tar for seg kritikkar publisert på nettstaden Rotten tomatoes. Forskarane finn at kvinnelege kritikarar i gjennomsnitt gir filmar med kvinner i ei vurdering på 74 prosent, medan dei mannlege kritikarane gir 62 prosent i gjennomsnitt til dei same filmane(stjerner og terningkast er gjort om til prosent i studien).