Hopp til innhold

Vil frelse kona

Kona skal frelses på fotballtur. Norske mannfolk setter inn støtet for å øke fotballforståelsen og lidenskapen i heimen.

Hør: Del 7: Vil frelse kona

At flertallet fotballsupportere er menn er det liten tvil om. Men nå tar stadig flere menn med seg kjæresten på fotballtur til England for at madammen skal forstå hva dette egentlig handler om. Og noen av dem håper kona skal bli fotballfrelst i samme slengen.

Ekteparet Trygve Brøske og Else Bø, har ankommet fra Trondheim. Trygve har fulgt Liverpool siden han var guttunge, og nå er Else med på kamp for aller første gang. Trygve vil egentlig ha fotballen for seg selv, men vil at Else skal forstå hva dette handler om.

Fotball-ultimatum

På tribunen på Anfield står Stian Simonsen og synger av full hals – hjemme i Stavanger venter ei forståelsesfull kone og to barn. Stian har stilt kona et ultimatum: Gifter du deg med meg får du fotballen på kjøpet! Så mye betyr det.

Kulturstrøm

 • Toffen Gunnufsen blir ny kultursjef i Lillesand

  Toffen Gunnufsen (62) er ansatt som kultursjef i Lillesand kommune. Det opplyser Lillesand kommune i en pressemelding søndag kveld.

  – Jeg gleder meg til å påta meg rollen som kultursjef. Å skape kulturopplevelser for alle, samt å dele glede med andre er noe jeg virkelig ser frem til. Vi må sikre at det spesielle og karakteristiske ved byen vår bevares, samtidig som vi har et åpent syn på fremtiden, uttaler den kommende kultursjefen i pressemeldingen.

  Gunnufsen har lang erfaring innen festival- og kultursektoren og har tidligere jobbet for Quartfestivalen i Kristiansand i 15 år. Han var med å starte opp Hovefestivalen på Tromøya i Arendal og Skral i Grimstad.

  Toffen Gunnufsen
  Foto: Robert Rønning / NRK
 • Kongen åpnet det nye skimuseet i Holmenkollen

  Kong Harald deltok på den høytidelige åpningen av det nye skimuseet i Holmenkollen lørdag.

  Skiforeningen har oppgradert skimuseet for 90 millioner kroner og fra og med søndag er museet åpent for alle.

  Skimuseet, som i år fyller 100 år, har fått et helt nytt inngangsparti tegnet av Snøhetta. Også flere utstillinger er opgradert.

  – Nå skaper vi et reisemål som er enda mer attraktivt for både norske og utenlandske gjester – enten de er interessert i sport, kultur, arkitektur eller utsikt, sier generalsekretær Håvard Abrahamsen i Skiforeningen.

  (NTB)

  Hans Majestet Kong Harald deltar på åpningen av det nye Skimuseet.
  Foto: Frederik Ringnes / NTB