NRK Meny
Normal

Vil frelse kona

Kona skal frelses på fotballtur. Norske mannfolk setter inn støtet for å øke fotballforståelsen og lidenskapen i heimen.

Hør: Del 7: Vil frelse kona

At flertallet fotballsupportere er menn er det liten tvil om. Men nå tar stadig flere menn med seg kjæresten på fotballtur til England for at madammen skal forstå hva dette egentlig handler om. Og noen av dem håper kona skal bli fotballfrelst i samme slengen.

Ekteparet Trygve Brøske og Else Bø, har ankommet fra Trondheim. Trygve har fulgt Liverpool siden han var guttunge, og nå er Else med på kamp for aller første gang. Trygve vil egentlig ha fotballen for seg selv, men vil at Else skal forstå hva dette handler om.

Fotball-ultimatum

På tribunen på Anfield står Stian Simonsen og synger av full hals – hjemme i Stavanger venter ei forståelsesfull kone og to barn. Stian har stilt kona et ultimatum: Gifter du deg med meg får du fotballen på kjøpet! Så mye betyr det.

Kulturstrøm

  • Populær 50 år etter sin død

    Charlotte Wankel er gjenstand for mye interesse, 50 år etter sin død. Hvem var hun, en av våre mest fremtredende moderne kunstnere? Radiomagasinet Studio 2 er på saken.

    Visste du at Norge akkurat nå er dypt inne i en snøkrabbe-krig? EU og norske myndigheter er rykende uenige om hvem som skal få fiske snøkrabber på Svalbard og ikke minst hvor mye de skal fiske. Nå skjerper EU kravene etter instruks fra sin egen fiskerikomité. ** I sommer har Aftenposten avslørt en rekke tilfeller der eksamenssensorer i høyere utdanning har satt karakterer som fremstår som helt tilfeldige. Nå mener Extrastiftelsen at tildelingen av forskningsmidler også foregår på svært tilfeldige måter. ** Lenge har vi trodd at det kun var menn som reiste til Paris for å lære malerkunst av Henri Matisse. Nå viser det seg at også den kvinnelige kunstneren Charlotte Wankel var elev hos den franske mesteren. 50 år etter sin død er hun endelig i ferd med å få sin anerkjennelse. ** Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov – bedre kjent som Arkadag har blant annet forbudt sorte biler, badetøy, neglelakk og hårfarge. Men hvem er han? ** Vi fortsetter vår serie om musikken som kanskje litt ufrivillig har blitt sommerhits. I dag handler det om ABBA-låta "Our Last Summer". ** Netflix-serien "Orange is the new black" handler om rikmannsdattera Piper Chapman som plutselig havner i fengsel og alle de rare menneskene hun møter innenfor murene. Nå er sjette sesong her og vi anmelder.
  • Fotball-VM ble radiosuksess

    Lytterne har strømmet til den digitale radiokanalen NRK Sport under fotball-VM.

    – Oppsiktsvekkende gode tall. Vi har vært helt oppe i 28 prosent markedsandel på den mest hørte kampen (kvartfinalen Russland–Kroatia), sier fungerende mediedirektør i NRK, Arne Helsingen (NTB).