NRK Meny
Normal

Vil du på kjærestejakt i blinde?

Er du en av dem som alltid har hevdet at utseende ikke betyr noe i jakten på en partner? Nå har du mulighet til å bevise det.

Dating i mørket - føler seg frem

Når ikke synssansen kan brukes, er det andre sanser som må til pers. Her fra den danske versjonen av «Dating i mørket».

Foto: Kanal 5

– Alle har opplevd å danne seg et bilde av noen man snakker med i telefonen, for å så finne ut at det ikke stemmer når man møtes ansikt til ansikt, sier Anne Marie Kvassheim til NRK.no.

Les også: Nå er det tid for å date i mørket

Les også: Dette er høstens TV-høydepunkter

Velger de riktig?

Dating in the dark - gisp

Først blir deltagerne kjent – så skrus lyset på. Er det fortsatt personligheten som teller?

Foto: Kanal 5 / SBS TV

Hun er prosjektleder for det kommende NRK3-programmet «Dating i mørket», og er for tiden på jakt etter 48 deltakere til høstens sesong. Seks single mennesker skal møtes i hvert program for å se om de finner kjærligheten – men som tittelen tilsier skal dette skje i mørket.

Spørsmålet er: Kommer deltakerne til å gå videre med den personen de kommer best overens med i mørket, eller vil også utseendet ha noe å si til slutt?

– Programmet har slått an både i Storbritannia, USA og Danmark, og jeg synes det er et underholdende program. Bittelitt pinlig kan det jo bli, og med en undertone av alvor, uttaler Kvassheim.

Flere hundre søkere

Hun forteller at de så langt har fått inn flere hundre søknader, men at de håper enda flere melder seg på i løpet av de siste dagene frem til påmeldingsfristen går ut 25. august.

Les også: Vær en «bad guy» og få napp

– I utvelgelsesprosessen legger vi vekt på at deltakerne faktisk er ute etter å finne seg en kjæreste, og ikke bare vil på TV. De må også være åpne for nye inntrykk, og ha det artig med eksperimentet, opplyser prosjektlederen.

Les også: En av ti har funnet date på nettet

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.