Hopp til innhold

Vil du lage NRKs nye julekalender?

Ja, «Jul i Skomakergata» er definitivt historie. Men sitter du og brenner inne med en idé som kan bli den neste store julekalendersuksessen, vil NRK Super gjerne høre fra deg.

Video Jul i Svingen

Har du en idé om hva som kan supplere «Jul i Svingen» i årene fremover? NRK Super skal lage en ny julekalender, og ønsker å høre fra nye manusforfattere.

Foto: Nyhetsspiller

Ingrid Hafstad

Redaksjonssjef Ingrid Hafstad er åpen for alt fra musikal til eventyr og samtidsdrama.

Foto: NRK

Det eneste kriteriet redaksjonssjef Ingrid Hafstad har, er at ideen er god nok til å fylle 24 episoder på 25 minutters varighet, og at serien har potensial til å samle hele familien.

– Handlingsmessig er det helt åpent. Det eneste vi vet, er at vi kommer til å fortsette å sende «Jul i Svingen» og den nye serien «Julekongen» noen år til, så det må jo ikke likne for mye på disse, sier Hafstad til NRK.no.

Les også: Sniktitt på NRKs nye julekalender

Må være «norsk»

Selv synes hun at en musikal kunne vært en morsom idé. Men enten det er snakk om eventyr eller et samtidsdrama, understreker redaksjonssjefen at det er viktig for NRK Super at julekalenderen har en forankring i den norske kulturarven.

– Det er viktig at serien treffer oss som bor i Norge, vi er ikke nødvendigvis ute etter noe universelt. Siden vi ønsker å samle familien er det også naturlig at serien dreier seg om julen, men den trenger likevel ikke være bygget opp som en daglig nedtelling til julaften, utdyper Hafstad.

Les også: Dette er alle julekalenderne NRK har vist opp gjennom årene

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Video Julekongen

«Julekongen» er den nyeste julekalenderen til NRK, og skal sendes på TV for første gang i desember 2012.

Foto: Nyhetsspiller

Denne julen kommer NRK til å vise den flunkende nye julekalenderen «Julekongen». Serien handler om ti år gamle Kevin som tilfeldigvis oppdager en skjult tunnel som fører inn til en mystisk verden ingen andre vet om. «Julekongen» ble spilt inn i fjor, og manus er skrevet av Harald Rosenløw Eeg og Lars Gudmestad.

Suksess for dramakonkurranse

Det er ikke første gang NRK Super utlyser en pitchekonkurranse rettet mot manusforfattere. Tidligere i år etterlyste kanalen gode ideer til nye serier for barn og ungdom, og fikk inn hele 113 bidrag.

Les også: Nå kan du skrive for barne-TV

– Seks av disse innsendte bidragene jobber vi videre med. Det gjenstår å se hvilke av de som kan bli en realitet, men det viser seg jo at det lønner seg å sende inn ideer du føler er gode nok, sier redaksjonssjefen.

Det vakte sterke reaksjoner i fjor høst da NRK slo fast at den 33 år gamle julekalenderen «Jul i Skomakergata» har blitt sendt for siste gang.

– «Jul i Skomakergata» er en kjempefin serie, som veldig mange generasjoner har et forhold til. Men vi har dagens barn i tankene og vi ønsker at de skal få en ny serie og en ny tradisjon, uttalte TV-sjef i NRK, Arne Helsingen.

Skulle du med dette føle deg kallet, kan du lese hele utlysningsteksten fra NRK Super her:

Jul på Månetoppen

Det kan fortsatt bli et gjensyn med blå- og rødnisser på NRK Super, men aller helst ønsker kanalen seg noe helt nytt til jul.

Foto: NRK

Vi søker idé til ny Julekalender for NRK Super!

NRK super skal utvikle en ny Julekalender og inviterer manusforfattere til å levere pitch. Historien skal ha en original og tydelig bærende idè.

Vi er på jakt etter en god historie som er tidløs og universell og som berører og kjennes viktig. Sjangeren kan være alt fra musikal til klassisk drama. Barnekarakterene må ha en sentral og viktig plass i historien.

Målgruppen er 6-9 år, men serien skal berøre hele familien. Det skal produseres 24 episoder x 25 minutter.

Vi henvender oss primært til forfattere som allerede har skriveerfaring fra tv-serier eller spillefilm.

Frist for innlevering av pitch er 25. mai og sendes på e-post til kirsten.thorseth.poppe@nrk.no.

Pitchingen vil foregå i uke 25/26, og da vil det være mulig å presentere elektronisk på PC/projector. Er du uvant med å pitche og trenger eksempel på en pitch, kan du ta kontakt med Kirsten Thorseth Poppe.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.