Vil drepe Hitler i 3D

Mannen bak «måne-nazi-filmen Iron Sky» vil nå lage film av den norske tegneserien «Jeg drepte Hitler».

Video Månenazi-regissør vil lage sci-fi-serie

Månenazi-regissør Timo Vuorensola vil nå drepe Hitler – i 3D.

Foto: Martin Aas / NRK

Timo Vuorensola fikk mye oppmerksomhet med sin siste film, Iron Sky. Ikke bare fordi filmen kom i stand takket være uortodoks finansierng , men den svevende historien om månebosatte nazister som invaderer jorden var også noe utenom det vanlige.

Under den pågående filmfestivalen i Cannes, har Vuorensola røpet at han nå planlegger ikke mindre enn to forløpere til Iron Sky. Da skal vi blant annet få vite hvordan nazistene kom seg til månen.

I tillegg har han et nytt prosjekt på trappene, skriver Screen Daily.

Digital Hitler i 3D

Jason: "Jeg drepte Hitler"

Tegneserien «Jeg drepte Hitler», som snart blir film.

Foto: Schibstedforlagene
Tegneserieskaperen Jason, alias John Arne Sæterøy

Den prisbelønte tegneserieskaperen Jason, alias John Arne Sæterøy, har laget «Jeg drepte Hitler»

Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX

Selv om mange tyskere rynket litt på nesen da Iron Sky hadde premiere i Berlin, har ikke det stoppet Vuorensola fra å lage historier med nazitema. For også denne gang er nazister og science fiction stikkord.

I «I killed Hitler» møter vi to engelske leiemordere som blir sendt tilbake i tid av en gammel vitenskapsmann for å drepe Adolf Hitler

Filmen, som visstnok skal lages i 2013, skal filmes i 3D, og det skal også gjenskapes en digital versjon av den tyske «føreren».

Teknikken de skal bruke ligner visst den som ble brukt for å lage figuren Gollum i Ringenes Herre-filmene, forklarer regissøren selv.

– Vi skal ta det et skritt videre og lage en troverdig figur, sier Vuorensola til Screen.

Norsk tegneserie

Historien om de innleide pistolmennene som skal på førerjakt stammer fra tegneserien «Jeg drepte Hitler», av den norske tegneserieskaperen John Arne Sæterøy, bedre kjent som Jason.

Sæterøy, som bor i Frankrike, har opparbeidet seg et navn i utlandet med sine tegneserier, og har fått flere priser for sitt arbeid. For «Jeg drepte Hitler» vant han den prestisjetunge Eisner-prisen i 2008.

Kulturstrøm

  • Stjernespekket Hitchcock-hommage

    Netflix-filmen «The Woman in the Window» er en visuelt forseggjort og velspilt psykologisk thriller med et imponerende rollegalleri (Amy Adams, Gary Oldman, Julianne Moore). – Fungerer godt som popkornvennlig kveldsfilm, skriver Filmpolitiet. (Terningkast 4)

    Amy Adams i filmen "The woman in the window"
    Foto: Melinda Sue Gordon/Netflix