NRK Meny
Normal

Vil bygge Jackson-museum

Det planlegges et museum for den avdøde superstjernen Michael Jackson.

Joe Jackson, Michael Jacksons far

Joe Jackson, Michael Jacksons far ønsker bygget et Jackson-museum i Gary, Indiana.

Foto: John Smierciak / Ap

Joe Jackson og orfører i Gary, Rudy Clay

Joe Jackson og orfører i Gary, Rudy Clay under en pressekonferanse der de presenterte prosjektet.

Foto: MIRA OBERMAN / Afp

Michael Jacksons far, Joe Jackson, planlegger å bygge et museum i byen der Jackson-barna ble født, Gary, Indiana. Men det blir ikke bare et museum, det blir også konsertsal, hotell og muligens et kasino, melder The Guardian.

1,2 kvadratkilometer

I går annonserte Jacksons far og ordfører i Gary, Rudy Clay at de har satt igang en forundersøkelse for å se om det er mulig å bygge et slikt kompleks.

Det er allerede satt av et større areal til the Jackson Family Foundation, tilsvarende omkring 1,2 kvadratkilometer og bystyret regner med omkring 750.000 besøkende i året, om byen skulle bli Jacksons svar på Graceland.

Slik ser man for seg at et Michael Jackson-museum vil se ut.

Slik ser man for seg at et Michael Jackson-museum vil se ut.

Foto: MIRA OBERMAN / Afp

Det er blitt foreslått et liknende prosjekt i California, der Jackson levde mesteparten av livet. Hans far mener imidlertid sønnen ville ha ønsket noe slikt i fødebyen. Michael Jackson og søsknene ble alle født i Gary, og faren Joe sier han håper et slikt anlegg vil avstedkomme tusener av jobber i området.

- Vi ønsker å gi noe tilbake, sier Jackson i følge avisa.

- Kommer til å skje

Anlegget skal koste omkring 300 millioner dollar å bygge, men ikke alle er like positive. Enkelte medlemmer av det lokale bystyret ønsker mer informasjon før de sier ja til gjennomføringen.

Men ordfører Clay er positiv og sier: - Dette er ikke et løfte – dette kommer til å skje, i følge lokalavisa Indiana Post Tribune.

Kulturstrøm

 • Retroleker redesignet

  En vandreutstilling viser utviklingen av de berømte trelekene fra tidligere Tjekkoslovakia. Bildet her viser hesten som i ny versjon har blitt en alikorn. Nå vises denne koselige delen av europeisk håndverkstradisjon fram på en av de 550 utstillingene under London Design Fair 2018 i september. Les mer om lekene i saken til Wallpaper.

  Alicorn treleke
  Foto: Kutulu
 • Politisk trappepoesi

  En ukjent gatepoet har brukt trappene til Kunsthøgskolen i Oslo til å kritisere institusjonen, blant annet for å ikke ha tatt tak i varsling om seksuell trakassering og for å være en skole for hvite. – Det er et stykke igjen til kategorien vandalisme, sier rektor Jørn Mortensen til Aftenposten.

  Trappepoesi på Kunsthøgskolen i Oslo
  Foto: Christel Marie Blunck