Vil bygge Jackson-museum

Det planlegges et museum for den avdøde superstjernen Michael Jackson.

Joe Jackson, Michael Jacksons far

Joe Jackson, Michael Jacksons far ønsker bygget et Jackson-museum i Gary, Indiana.

Foto: John Smierciak / Ap

Joe Jackson og orfører i Gary, Rudy Clay

Joe Jackson og orfører i Gary, Rudy Clay under en pressekonferanse der de presenterte prosjektet.

Foto: MIRA OBERMAN / Afp

Michael Jacksons far, Joe Jackson, planlegger å bygge et museum i byen der Jackson-barna ble født, Gary, Indiana. Men det blir ikke bare et museum, det blir også konsertsal, hotell og muligens et kasino, melder The Guardian.

1,2 kvadratkilometer

I går annonserte Jacksons far og ordfører i Gary, Rudy Clay at de har satt igang en forundersøkelse for å se om det er mulig å bygge et slikt kompleks.

Det er allerede satt av et større areal til the Jackson Family Foundation, tilsvarende omkring 1,2 kvadratkilometer og bystyret regner med omkring 750.000 besøkende i året, om byen skulle bli Jacksons svar på Graceland.

Slik ser man for seg at et Michael Jackson-museum vil se ut.

Slik ser man for seg at et Michael Jackson-museum vil se ut.

Foto: MIRA OBERMAN / Afp

Det er blitt foreslått et liknende prosjekt i California, der Jackson levde mesteparten av livet. Hans far mener imidlertid sønnen ville ha ønsket noe slikt i fødebyen. Michael Jackson og søsknene ble alle født i Gary, og faren Joe sier han håper et slikt anlegg vil avstedkomme tusener av jobber i området.

- Vi ønsker å gi noe tilbake, sier Jackson i følge avisa.

- Kommer til å skje

Anlegget skal koste omkring 300 millioner dollar å bygge, men ikke alle er like positive. Enkelte medlemmer av det lokale bystyret ønsker mer informasjon før de sier ja til gjennomføringen.

Men ordfører Clay er positiv og sier: - Dette er ikke et løfte – dette kommer til å skje, i følge lokalavisa Indiana Post Tribune.

Kulturstrøm

 • Kanye snakket om «presidentkallet»

  I et tre timer langt radiointervju hos Joe Rogan snakket Kanye West om sitt kall etter å bli «lederen av den frie verden». Han kom også med udokumenterte antydninger om at Bob Marley, Michael Jackson og Prince hadde blitt drept, melder Variety.

  Kanye West
  Foto: ANGELA WEISS
 • Fremtidens kunst

  Norsk kunstner tjente mer på 8 måneder enn på 10 år. Ny teknologi og digitale kunstauksjoner har gjort det mulig å nå kunstsamlere over hele verden.

  Digital kunst omsettes for millioner – norsk kunstner tjente mer på 8 måneder enn på 10 år