Vil at kvinner skal kjenne seg igjen i «Wonder Woman»

– Jeg vil at kvinner skal kjenne seg igjen i «Wonder Woman», sier skuespilleren Gal Gadot til NRK. Hun spiller den kvinnelige superhelten, men har forsøkt å gjøre henne mest mulig menneskelig.

Film Review Wonder Woman

Gal Gadot spiller den kvinnelige superhelten Wonder Woman. Filmen har premiere i Norge denne uken.

Foto: Clay Enos / AP

Gal Gadot har både vært en av Israels best betalte modeller og jobbet i den israelske hæren. Den 178 centimeter høye kvinnen er stolt over å ha kapret rollen som amazonekrigeren Wonder Woman. Filmen regisseres også av en kvinne, Patty Jenkins. Hun hadde drømt om å lage denne filmen i ti år.

Styrken hadde Gal Gadot allerede før filmopptakene begynte, men selv hun måtte trene i flere måneder for å være i så god form at hun kunne fylle rollen.

– Jeg tror ikke man kan jukse med styrke og kraft. Jeg var veldig heldig som fikk jobbe sammen med folk som har kompetanse på hvordan man gjør kroppen sterkere, sier hun til NRK i Hollywood.

People-Wonder Woman-Gal Gadot Gal Gadot

Gal Gadot har bakgrunn både som supermodell og fra den Israelske hæren. Nå har filmen hun spiller i spilt inn over 103 millioner dollar åpningshelgen i USA.

Foto: Jordan Strauss / AP

Hun synes det var morsomt at det var en del av jobben at hun måtte være i veldig god form, selv om det var slitsomt av og til.

Flere kvinner på kino

Det at det nå er kommet en kvinnelig superhelt på filmlerretet har fått jenter i USA til å gå og se filmen. Vanligvis er ikke kinosalene fulle av kvinner når slike filmer vises. Det blir spennende å se om dette også skjer når filmen skal ha premiere i Norge kommende helg.

– Jeg synes fortsatt det er uvirkelig at det er jeg som spiller denne rollen når jeg ser filmklippene, forteller hun.

Hun vet at oppmerksomheten kommer til å bli stor rundt hennes person.

– Jeg er vant til paparazzier og mye oppmerksomhet, men jeg tror ikke jeg helt skjønner hva det er som skjer nå, sier hun.

Sju drakter

Hun forteller at hun hadde sju forskjellige drakter under filminnspillingene. Det tøffeste var å spille inn scener i London vinterstid.

Film Review Wonder Woman

Bakteppet for filmen Wonder Woman er første verdenskrig. Her er Gal Gadot i en scene med skuespiller Chris Pine.

Foto: Clay Enos / AP

– Det var kaldt, innrømmer hun.

Filmen har første verdenskrig som bakteppe, men altså med kvinnelige amazonekrigere. Også norske Lisa Loven Kongsli spiller en av krigerne. Hun spiller tanten til Wonder woman.

Hva har du tilført rollen din?

Gal Gadot forteller at hun har et sterkt ønske om at kvinner skal kjenne seg igjen i rollefiguren. Derfor har hun gitt superkvinnen mange menneskelige egenskaper som vi kan kjenne oss igjen i, forteller hun.

– Ingen av oss er en gudinne, men det var viktig å vise at Wonder Woman ikke er perfekt. Hun kan være naiv og forvirret . Alle har ulike sider, også superheltinner, forklarer hun. Det er dette som gjør henne så interessant.

Kulturstrøm

  • «Friends» 25 år

    Tror ikke «Friends» hadde blitt akseptert i dag:

    - Nei, mener Friends-forsker. Nå er det 25 år siden første episode kom ut.
  • Facebook kvitter seg med apper

    Facebook har kvittet seg med tusenvis av apper som feilaktig kan ha misbrukt brukernes personopplysninger, opplyser nettsamfunnet fredag, skriver Washington Post. Facebook startet en prosess i vår, som tiltak etter episoden med Cambridge Analytica.