Hopp til innhold

Svensk stjerneskudd skal fronte norskregissert «Tomb Raider»

Svenske Alicia Vikander har landet rollen som arkeologen og eventyreren Lara Croft i Roar Uthaugs nyfilmatisering av dataspillet «Tomb Raider».

Alicia Vikander

HOPPER ETTER JOLIE: Alicia Vikander skal spille rollen som Tomb Raider Lara Croft, tretten år etter at Angelina Jolie sist tolket rollen på film. Her er Vikander med Oscar-statuetten hun vant for sin birolle i «The Danish Girl».

Foto: ADRIAN SANCHEZ-GONZALEZ / Afp

Når dataspillserien «Tomb Raider» nå vender tilbake til kinolerretet, blir det med svenske Alicia Vikander i rollen som den ikoniske eventyreren og norske Roar Uthaug i registolen.

Det skriver blant andre Variety.

Danket ut Star Wars-stjerne

Roar Uthaug

HOLLYWOOD-DEBUT: Roar Uthaug følger opp «Bølgen» med «Tomb Raider».

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Vikander, som nylig vant Oscar for sin rolle i «The Danish Girl», har de siste årene slått seg opp som en av Skandinavias heteste eksportartikler, med fremtredende roller i filmer som «The Fifth Estate», «Ex Machina» og den neste «Bourne»-filmen.

Flere har de siste ukene spekulert på at Daisy Ridley, kjent fra «Star Wars: The Force Awakens», var aktuell som Croft, men ifølge Variety var Vikander hele tiden produsentenes førstevalg.

Norske Roar Uthaug, som fikk internasjonal oppmerksomhet med katastrofefilmen «Bølgen», får sin internasjonale regidebut med filmen.

Overtar etter Angelina

Dataspillheltinnen Lara Croft så først dagens lys i spillet Tomb Raider i 1996. Hun ble raskt en av nittitallets mest ikoniske spillkarakterer, og spillet fikk en lang rekke oppfølgere utover 90- og 2000-tallet.

Angelina Jolie tolket rollefiguren i to filmer tidlig på 2000-tallet, men siden den gang har den britiske eventyreren vært forvist til å figurere i stadig nye dataspill.

I 2013 nullstilte dataspillutvikleren Square Enix universet i en såkalt «reboot», og startet historien på nytt med en yngre og mer uerfaren Lara Croft som hovedperson.

Samme år begynte filmstudioet MGM arbeidet med å bringe Croft tilbake til lerretet. Nå er regissør og hovedrolleinnehaver på plass, men filmen har foreløpig ikke fått noen premieredato.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.