Moltene er viddas dronning og må behandles deretter, mener nitimekokk Lars Barmen som dog ikke går av veien for å foreslå alternativer til den gode gammeldagse moltekremen.
Moltemousse for matmonser
Hvorfor ikke moltemousse? Lag en puré av moltene. Har du rundt 2 dl, trenger du et par gelatinplater som du løser opp i pureen.
Lars med moltetips...
Tilsett lik mengde krem, smak til med sukker,- og du har verdens beste moltemousse.
Kan du i tilegg smøre deg med en god porsjon tålmodighet så er hjemmelaget multelikør til vinteren et annet herlig alternativ
Likør på syltetøyglass
Fyll opp et syltetøyglass med molter. Er bærene litt sure, trenger du rundt 300 gram sukker og en halv flaske smaksfattig brennvin, -vodka f.eks eller polets 45%. Resten av glasset fylles med vann og på med lokket!
Snu glasset en gang i uka i to måneder…så kan du smake!
Det er også lurt å åpne lokket av og til under denne prosessen. Det kan nemlig danne seg gass som gjør at likøren kan flyte utover kanten.
Og når vintermørket senker seg er det klart for å gjenopplive sensommerens molteventyr,
med hjemmelaget moltelikør, og kanskje moltemousse.
-Begge deler på en gang er kanskje litt vel mye, men mmmmmmm så godt!! sier Lars, som selvfølgelig har flere syltetøyglass stående på kjøkkenhylla hjemme…