NRK Meny
Normal

Står på scenen med store ryggsmerter

Vidar Johnsen må droppe kveldens koreografi på grunn av en ryggskade han fikk da han spilte squash etter Stjernekamp-øvelsen på mandag. – Jeg håper jeg ikke skjærer grimaser på scenen på grunn av smertene.

Vidar Johnsen, Stjernekamp 2. sending

Vidar Johnsen har en strekk i ryggen, og frykter at smertene skal være synlige når han står på scenen i lørdagens Stjernekamp. Her under generalprøven tidligere på dagen.

Foto: Julia Naglestad/NRK

Artisten er syvendemann ut i kveldens direktesendte «Stjernekamp»-sending, og han har god grunn til å være mer nevøs enn vanlig.

– Jeg skulle «smashe» en høy ball da jeg spilte squash etter øvelsen på mandag. Jeg kjente det smalt til i ryggen, og så lå jeg bare rett ut. Jeg har vært hos kiropraktor fem ganger denne uken, men han klarer ikke fikse det, forteller Vidar Johnsen til NRK.no like før kameraene skrus på lørdag kveld.

Redd for smerter

Han følte selv at det gikk litt bedre i går, og prøvde seg derfor på et lite trinn i koreografien under generalprøven tidligere i dag.

– Det gjorde så inn i helsikes vondt! Koreografien i kveld blir derfor minimal for min del. Min største frykt er at jeg skal få en kink når jeg står og synger, for jeg klarer ikke la være å lage grimaser, og synker sammen i knærne, avslører Johnsen.

Som om ikke ryggvondten i seg selv er en utfordring, ligger også 41-åringen blant de tre artistene som forrige uke fikk færrest stemmer av seerne.

– Jeg håper at kveldens opptreden holder, jeg har jo ikke det beste utgangspunktet, medgir han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Espen Grjotheim, Stjernekamp 1. program

Espen Grjotheim ga alt under forrige ukes rockeprogram, men det var ikke nok til å unngå å havne blant de tre nederste på resultatlisten. Denne uken håper han at Queen skal fikse biffen.

Foto: julia Naglestad / NRK

Ekstra nervøs

Espen Grjotheim klarte heller ikke overbevise alle seerne da han fremførte Bon Jovi-låten «You Give Love A Bad Name» i forrige uke. Nå drar han frem et «Queen»-ess fra ermet i håp om å berge seg selv.

Alle artistene tar med seg stemmene fra forrige ukes premieresending i «Stjernekamp» videre inn i lørdagens program. For Espen Grjotheim, Hans-Erik Dyvik Husby og Vidar Johnsen handler det derfor om både å mobilisere og overbevise seerne, ettersom de starter kvelden med færrest stemmer.

Les også: Silya imponerte stort i «Stjernekamp»-premieren

– Det er løgn å si at det ikke gjør meg ekstra nervøs, og jeg fokuserer veldig på at jeg må gjøre alt riktig. Samtidig gir det meg et ekstra spark i rumpa til å sørge for at det ikke skjer igjen, sier Grjotheim til NRK.no.

Nett-TV: Gikk du glipp av premieren på «Stjernekamp»? Se den igjen her!

Queen-dominans

Den 36 år gamle musikalartisten valgte derfor å plukke på øverste hylle da «Stjernekamp»-artistene skulle velge låt til denne ukens tema: 80-tallspop.

– Da jeg takket ja til å være med i «Stjernekamp» sa jeg til meg selv at jeg skulle fremføre noe av Queen i løpet av konkurransen. De har dominert mitt 80-tall, og Freddie Mercury har lenge vært et forbilde, forteller han.

Låten han skal fremføre er 80-tallsklassikeren «I Want to Break Free».

– Den har en galskap og et lydbilde som symboliserer dette tiåret bra. I tillegg liker jeg teksten godt – låten handler i grunn om at du skal drite i folk som ikke vil deg vel, og heller gjøre som du selv ønsker. Helt i Freddie Mercury-ånd, sier 36-åringen.

Les også: Disse deltar i årets Stjernekamp

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Espen Grjotheim (th) og Reidun Sæther med Brian May fra Queen

Espen Grjotheim (th) og Reidun Sæther med Brian May fra Queen under premieren på 'We Will Rock You' i 2011.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Vil vise ukjente sider

Det er langt fra første gang Espen Grjotheim fremfører denne Queen-låten offentlig. I 2011 hadde han hovedrollen som Galileo i musikalen «We Will Rock You» på Folketeateret i Oslo etter å ha blitt personlig godkjent av de tidligere Queen-medlemmene Brian May og Roger Taylor.

– Det var en stor opplevelse. Både det å få anerkjennelse fra bandet, og å stå på samme scene som Brian May, forteller 36-åringen.

Les også: – Treffer publikum rett i fletta

Nå håper musikalstjernen at lørdagens fremføring vil være nok til å overbevise publikum om at han fortjener å gå videre i konkurransen.

– Det jeg har gledet meg mest til, er sjangerne som ligger lengst unna det jeg driver med til vanlig. Så jeg håper jo at jeg får sjansen til å vise seerne andre sider ved meg selv, og forhåpentligvis overbevise, sier Grjotheim.

Kjendismanager som dommer

De ti artistene som deltar i «Stjernekamp» har bakgrunn fra blant annet opera, musikal og visesjangeren. Denne uken har de selv valgt ut og øvd inn hver sin 80-tallslåt. Et ekspertpanel bestående av musikkjournalist Mona B. Riise, musiker Øyvind «Vinni» Sauvik og sjangerekspert David Eriksen er med på å gi sin vurdering av fremføringene før publikum stemmer frem sine favoritter.

Artisten med færrest stemmer etter lørdagens sending må forlate konkurransen. «Stjernekamp» vises direkte på NRK1 lørdager klokken 20.20.