Vi skal kåre Norges styggeste bygg

Galleri Oslo, Seilet eller svømmehallen i Stavanger? NRK skal kåre Norges styggeste bygg og vi trenger DIN hjelp.

Norges styggeste?

NORGES STYGGESTE? Vi ønsker oss din historie om det du synes er Norges aller styggeste bygg. Disse tre har alle blitt kritisert for å representere menneskefiendtlig arkitektur. Men hva synes du?

Foto: Sara Johannessen/Kjell Herskedal/Bjørn Grimen / Scanpix/NRK

Norges styggeste bygg

NRKs publikum skal kåre Norges styggeste bygg, og derfor trenger vi DIN hjelp.

Det er mange dårlige arkitekt-idéer og umenneskelige byrom Norge rundt, men vi vet ikke hva som tenner dere.

Står Galleri Oslo som en vegg mellom deg og vannkanten? Er svømmehallen i Stavanger et åpent sår i din soveromsutsikt? Er Seilet i Molde en prøvelse for øyet?

Det vil vi høre om. Fortell oss DIN historie, og la oss få vite hva du synes er verst å se på. Er din historie interessant er det mulig den dukker opp i Nitimen på P1 eller på forsiden av nrk.no.

Send inn bilder og historier og fortell hvorfor akkurat ditt bidrag fortjener en plass på lista over Norges styggeste. Vi ønsker oss de gode historiene, hva som gjør at kontorbygget du ser rett utenfor vinduet er det styggeste du vet, hva som har foregått av hestehandel i kommunestyret for å få det bygd.

Slik kan du bidra

Du kan kontakte oss i et vell av kanaler. Ta et MMS-bilde, merk det med "stygg" i emnefeltet og send til 1987 (kr. 1). Legg ved adresse og en kort beskrivelse.

Send oss et bilde og en historie på stygg@nrk.no. Du kan melde deg på vår gruppe på Facebook, og du kan bruke Twitter og Twitpic, med #stygg i meldingsteksten.

Vi ber om at vi får bruke bildet og historien, og at vi får ta kontakt på telefon for et intervju, enten på nrk.no eller i Nitimen på P1.

Du kan sende inn ditt bidrag til NRK innen 26. mai. Da vil en fagjury plukke ut de ti grelleste eksemplene på menneskefiendtlig arkitektur. Deretter får du en uke på å stemme fram vinneren blant de ti nominerte.

Vi kan dessverre ikke love at vinneren blir revet.

Dette er juryen

Juryen vi har valgt ut består av tre personer med ekte engasjement for arkitektur og lokalmiljø, men fra forskjellige fagmiljøer. De tre er arkitekt Petter Butenschøn, forfatter av boken «By og byrom», kunsthistoriker og humorist Tommy Sørbø og forfatter Tove Nilsen.

Tove Nilsen. Foto: Bjørn Sigurdsøn/Scanpix
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Tove Nilsen vil sette ord på det stygge

Det spennende for meg er lengselen etter det vakre, og at man samtidig må være åpen for at noe nytt ikke alltid virker vakkert på deg

Tove Nilsen

Peter Butenschøn
Foto: BJØRN HALFDANSEN / Scanpix

Peter Butenschøn: – Viktig at folk stiller spørsmål

Du har kommuner som ikke gidder gjøre noe med det, arkitekter som ikke kan, eller du har byggherrer som ikke gidder, og som ikke tror det er noe viktig.

Peter Butenschøn

Tommy Sørbø
Foto: Ørn E. Borgen / Scanpix

Tommy Sørbø: – Utrolig mye stygt å velge mellom

Jeg er skeptisk til mye av det som bygges i dag, og det er i det hele tatt et enormt potensiale for forbedring

Tommy Sørbø

Kulturstrøm

 • Aschehoug: 40 millioner underskudd

  Norges tredje største forlagshus gikk med 40 millioner kroner i underskudd i fjor, likevel tok aksjonærene ut 15 millioner kroner i utbytte, skriver Bok365. Finans- og økonomidirektør Åse Tharaldsen sier selskapet jobber for å ha et stabilt utbytte i stedet for å la det variere med resultatene. Hun sier underskuddet i hovedsak skyldes endringer av eierskap og avvikling av virksomheter (NTB).

 • «Endgame» mest innbringende film

  Filmen «Avengers: Endgame» går forbi «Avatar» som verdens mest innbringende kinofilm, skriver Forbes. «Avatar» har tjent inn 2,78 milliarder dollar, og det ventes at «Endgame» straks når dette. En av årsakene er at filmen har blitt populær i Kina.

  Avengers: Endgame
  Foto: AP
 • Tomb Raider-skuespiller knivstukket

  Hong Kong-skuespilleren Simon Yam, kjent blant annet fra Tomb Raider-filmen, ble angrepet og knivstukket på scenen under et pr-arrangement i dag. Angrepet ble utført av en ukjent mann. Yam skal ikke ha pådratt seg livstruende skader, ifølge Reuters.

  Simon Yam
  Foto: Vincent Yu / AP