Hopp til innhold

Vi ser mer TV

Vi bruker stadig mer tid på TV-titting. Mange har spådd en nedgang i fjernsynsbruken, men denne våren har seerne slått tilbake. Likevel har de store kanalene, og NRK spesielt, fått merke at det er vanskelig å fenge like mange som før. Kurer ser nærmere på våre TV-vaner.

Ny TV med mulighet for samisk meny

Hør: Kurer 106: Vi ser mer TV

I programmet treffer vi blant andre familien Kleven i Trondheim. Mamma Gry og Pappa Atle og døtrene Kaja, Mie og Tina forteller om sine TV-vaner og forteller hvordan hverdagen ble annerledes da de skaffet seg digital mottaker og kjøpte betal-TV-tilbud fra Riks-TV.

Forskningsleder i NRK, Kristian Tolonen og Morten Wiberg, TV-sjef i mediebyrået Carat gir oss TV-tittingstrender og forklarer hva som endrer seg med digitaliseringa.

Hallvard Moe er doktorgradssstipendiat ved Institutt for informasjons- og medievitenskap ved Universitetet i Bergen.

Han har fulgt digitaliseringsprosessene i Norge og andre vestlige land, og sammenligner utviklinga i Norge med andre land.

Du får også møte TV-sjef i NRK, Arne Helsingen og kommunikasjonssjef i NRK, Sigurd Sandvin, i Kurer 106.

Kurer NRK P2

Kulturstrøm

  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.