NRK Meny
Normal

Vi ser mer TV

Vi bruker stadig mer tid på TV-titting. Mange har spådd en nedgang i fjernsynsbruken, men denne våren har seerne slått tilbake. Likevel har de store kanalene, og NRK spesielt, fått merke at det er vanskelig å fenge like mange som før. Kurer ser nærmere på våre TV-vaner.

Ny TV med mulighet for samisk meny

Hør: Kurer 106: Vi ser mer TV

I programmet treffer vi blant andre familien Kleven i Trondheim. Mamma Gry og Pappa Atle og døtrene Kaja, Mie og Tina forteller om sine TV-vaner og forteller hvordan hverdagen ble annerledes da de skaffet seg digital mottaker og kjøpte betal-TV-tilbud fra Riks-TV.

Forskningsleder i NRK, Kristian Tolonen og Morten Wiberg, TV-sjef i mediebyrået Carat gir oss TV-tittingstrender og forklarer hva som endrer seg med digitaliseringa.

Hallvard Moe er doktorgradssstipendiat ved Institutt for informasjons- og medievitenskap ved Universitetet i Bergen.

Han har fulgt digitaliseringsprosessene i Norge og andre vestlige land, og sammenligner utviklinga i Norge med andre land.

Du får også møte TV-sjef i NRK, Arne Helsingen og kommunikasjonssjef i NRK, Sigurd Sandvin, i Kurer 106.

Kurer NRK P2

Kulturstrøm

  • Baron Cohen ute i hardt vêr igjen

    Fleire amerikanarar vuderer å saksøke komikaren Sacha Baron Cohen for å ha lurt dei i den nyaste TV-serien sin «Who is America». Ein av dei er republikanaren Jason Spencer som sa opp jobben sin i Representanenes hus etter at Cohen fekk han til å banne og blotte rompa si i serien. Juridiske ekspertar som NY Times har snakka med meiner saksøkarane har lite å stille opp med, og at Cohen har sikra seg mot søksmål gjennom kontraktene dei medverkande har skrive under på.

  • Rihanna-dokumentar kjem i haust

    Allereie i 2015 kom nyheita om at Peter Bergs dokumentar om Rihanna var på veg. No seier regissøren at filmen er like rundt hjørnet, og at han mest truleg kjem ut innan to månadar, melder Rolling Stone. Berg har tidlegare sagt at filmen kjem til å bli eit usminka portrett av Rihannas liv på same måte som dokumentaren «Don't look back» var om Bob Dylan i 1967.

    TELEVISION-MTV/VMA
    Foto: Danny Moloshok / Reuters