NRK Meny
Normal

Verdifulle kunstverk vannskadet etter kraftig regnvær

Vann lekket inn i områder av Louvre-museet etter et kraftig regnvær i Paris i forrige uke. Flere kunstverk fra Louvre, og franske bøker fra nasjonalbiblioteket må nå restaureres.

Four Seasons

SKADET: Ett av maleriene som har fått vannskader etter det kraftige regnværet er Nicolas Poussins maleri «Høst» fra kunstserien «De fire årstidene».

Foto: Wikipedia

Ifølge en uttalelse fra museet har vannet lekket inn til flere områder av museet, som blant annet det islamske kunstrommet og et område med franske malerier fra 1700-tallet.

Vannlekkasjen skjedde som følge av en totimers regnskur i Paris, som oversvømte gatene og satte T-banen ut av spill i forrige uke.

Ifølge meteorologene falt det 4,9 centimeter regn i løpet av en time, noe som tilsvarer like mye vann som det i snitt faller i løpet av tre uker i juli.

Må restaureres

To av kunstverkene som er blitt skadet er malerier fra kunstserien «De fire årstidene» malt av Nicolas Poussin i perioden 1660 til 1664, melder The Art Newspaper.

Le Printemps

MÅ RESTAURERES: To av maleriene til Nicolas Poussin må restaureres. Her er maleriet «vår» fra kunstserien «De fire årstidene».

Foto: Wikipedia

Ett annet kunstverk som skal ha blitt skadet er maleriet «Mordecais Triumf» laget av den franske kunstneren Jean François de Troy i 1739.

Maleriene er blitt tatt ut av museet og skal nå restaureres. De berørte områdene på Louvre holdes stengt frem til konservatorene har vurdert omfanget av skadene.

– I tillegg har over 143 bøker fra nasjonalbiblioteket i Paris blitt våte som følge av regnet. Noen av bøkene er blitt tørket og plassert tilbake i hyllene, men 14 av de må restaureres, sier biblioteksjefen Sylviane Tarsot til Le Monde, ifølge Sveriges Radio.

Kulturstrøm

  • – En svært talentfull artist

    Musikksjef i NRK P3, Mats Borch Bugge, sier Avicii har betydd mye for EDM og moderne dansemusikk: – Han var en svært talentfull produsent, artist og merkevarebygger, som har gått bort altfor tidlig.

    Musikksjefen i P3 sier det er en svært talentfull produsent og artist som har gått bort.