Verdifulle kunstverk vannskadet etter kraftig regnvær

Vann lekket inn i områder av Louvre-museet etter et kraftig regnvær i Paris i forrige uke. Flere kunstverk fra Louvre, og franske bøker fra nasjonalbiblioteket må nå restaureres.

Four Seasons

SKADET: Ett av maleriene som har fått vannskader etter det kraftige regnværet er Nicolas Poussins maleri «Høst» fra kunstserien «De fire årstidene».

Foto: Wikipedia

Ifølge en uttalelse fra museet har vannet lekket inn til flere områder av museet, som blant annet det islamske kunstrommet og et område med franske malerier fra 1700-tallet.

Vannlekkasjen skjedde som følge av en totimers regnskur i Paris, som oversvømte gatene og satte T-banen ut av spill i forrige uke.

Ifølge meteorologene falt det 4,9 centimeter regn i løpet av en time, noe som tilsvarer like mye vann som det i snitt faller i løpet av tre uker i juli.

Må restaureres

To av kunstverkene som er blitt skadet er malerier fra kunstserien «De fire årstidene» malt av Nicolas Poussin i perioden 1660 til 1664, melder The Art Newspaper.

Le Printemps

MÅ RESTAURERES: To av maleriene til Nicolas Poussin må restaureres. Her er maleriet «vår» fra kunstserien «De fire årstidene».

Foto: Wikipedia

Ett annet kunstverk som skal ha blitt skadet er maleriet «Mordecais Triumf» laget av den franske kunstneren Jean François de Troy i 1739.

Maleriene er blitt tatt ut av museet og skal nå restaureres. De berørte områdene på Louvre holdes stengt frem til konservatorene har vurdert omfanget av skadene.

– I tillegg har over 143 bøker fra nasjonalbiblioteket i Paris blitt våte som følge av regnet. Noen av bøkene er blitt tørket og plassert tilbake i hyllene, men 14 av de må restaureres, sier biblioteksjefen Sylviane Tarsot til Le Monde, ifølge Sveriges Radio.

Kulturstrøm

  • Avicii minnes i dag

    Flere medier vier den svenske DJ-en oppmerksomhet på dagen ett år etter at han døde, skriver SVT. Tim Berglinds familie har opprettet en stiftelse som vil la alle inntekter fra albumsalg gå til støtte for truet natur, bistand og tiltak mot selvmord. For litt over en uke siden ble singelen «SOS» sluppet posthumt og i juni kommer albumet han nesten hadde gjort ferdig før han tok livet sitt. Det får tittelen «Tim».

    PEOPLE-AVICII/
    Foto: SOCIAL MEDIA / Reuters