NRK Meny

Verdens største gullmynt stjålet

En gullmynt på 100 kilo ble mandag stjålet fra Berlin-museum. Mynten er verdt over 30 millioner kroner. Den canadiske mynten er kjent som "Big Maple Leaf". Mynten har en diameter på 53 centimeter og er 3 centimeter tykk. En stige som trolig ble brukt i forbindelse med ranet, ble funnet i området, skriver DPA. (NTB)

Verdens største gullmynt
Foto: Marcel Mettelsiefen / AFP

Kulturstrøm

 • Lager «Buffy the Vampire Slayer»

  20th Century Fox Television skal lage en ny versjon av 90-tallsklassikeren «Buffy the Vampire Slayer», skriver Variety. Serien skal produseres av Joss Whedon, som også holdt i den originale serien. Serien handler om Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) som får et kall om å bekjempe vampyrer og etterhvert en hel mengde andre monstre. «Buffy, vampyrenes skrekk», som den het på norsk, gikk fra 1996 til 2003 og ble vist på TVNorge.

  Buffy The Vampire Slayer
  Foto: Handout © c.20thC.Fox/Everett/REX
 • Gard Nilssen ny Artist in Residence

  Gard Nilssen blir Artist in Residence i 2019, dette melder Moldejazz i en pressemelding. Nilssen omtales som en trommeslager med hjerte for jazz og improvisert musikk. Trommisen har sin bakgrunn fra jazzlinja på NTNU. Han har tidligere gjestet Moldejazz en rekke ganger med ulike band.

  Gard Nilssen
  Foto: Moldejazz