NRK Meny
Normal

Verdens mest gjennomsnittlige mann?

Jack Black raljerer med sex og satanisme, og det meste annet som skulle falle ham inn.

Jack Black.

Jack Black er først og fremst komiker. Eller var det musiker?

Foto: Dan Steinberg / AP

Jack Black har, ved siden av skuespillerkarrieren, gjort suksess med bandet ”Tenacious D”, som har oppnådd kultstatus i visse kretser. Når det gjelder musikk, kan man ikke beskylde Jack Black for å lide av falsk beskjedenhet.

– Om Beethoven og Bach slo seg sammen med Mozart og startet et band – da kunne det bli en fjern konkurrent til ”Tenacious D”, sier han

Bazooka og machete

For Jack er først og fremst komiker og skyr ingenting for å få folk til å le.

Jack Black2.

Jack Black fra den nye filmen Be Kind Rewind.

Foto: Foto/Copyright: Sandrew Metronome AS / Abbot Genser

– Jeg ser på meg selv som et underholdningsarsenal. Jeg har min skuespiller-bazooka og min musikk-matchete. Og ingen vet hvilket våpen jeg kommer til å bruke mot dere.

Sex og satanisme

Med ”Tenacios D” parodierer han andre rockeband, raljerer med musikkindustrien, sex, satanisme, og det meste annet som skulle falle ham inn.

Jack Black er 39 år gammel og er kanskje vokst opp I Santa Monica. Muligens har han gått på, og droppet ut av, University of California.

LES OGSÅ: Filmportrett - Jessica Alba

Mystisk mann

Mannen ynder å tåkelegge fortiden. Nesten sikkert er det at foreldrene forsket på rakettvitenskap og ble skilt da han var 10 år gammel.

Helt sikkert er det at han startet karrieren på scenen med teatergruppen ”Actors Gang” og debuterte på film i 1992 med ”Bob Roberts” og ble nominert til Golden Globe for ”School of Rock”.

Nakenscener

Gjennombruddet kom med ”High Fidelity” og ”Nacho Libre”. I premiereklare ”Margot at the Wedding” tok han ut sine mørkere sider for første gang på film.

–Det er var en utfordring. Jeg var mer nervøs for gråtescenene enn for nakenscenene, sier han.

LES OGSÅ: Filmportrett - Keanu Reeves

Oppmerksomhetstrang

Jack Black er gift kjæresten fra videregående skole og far til to. Han tilstår at han elsker å underholde og er besatt av å få oppmerksomhet – hele tiden.

Han er en herre med fyldig pondus og lite tradisjonell sexapell. Likevel, mannen HAR scoret blant filmenindustriens mest sexy.

- Jeg har aldri et sekund tenkt på meg selv som sexy. Som guttunge trodde jeg at jeg var verdens sterkeste – så den raskeste og den smarteste i verden. Nå ser jeg på meg selv som den mest gjennomsnittlige mann i verden, sier Jack Black.

Jack Black3.

Jack Black fra den nye filmen Be Kind Rewind.

Foto: Foto/Copyright: Sandrew Metronome AS / Abbot Genser

Kulturstrøm

  • Advarer mot stuntutdanning

    Det norske stuntmiljøet mener stuntutdanninga ved International Stunt Academy (ISA) er uprofesjonell og farlig. Helén Sophie Haugen er seksjonsleder i NOKUT som har godkjent utdanninga, og hun sier til Rushprint at deres sakkyndige har vurdert utdanninga og funnet den god nok. Pedagogisk leder ved ISA John Smith Kabashi har ikke svart på Rushprints henvendelser angående påstandene fra stuntmiljøet.

    ROMANIA FILM
    Foto: RADU SIGHETI / REUTERS
  • Slutt for festival

    Det blir stopp for Arvid Hanssen-festivalen på Finnsnes, ihvertfall midlertidig. Festivalen har vært arrangert siden 2005 for å ære den avdøde forfatteren. Kulturhuset har ikke har penger og folk nok til å klare et årlig arrangement.