Verdens mest gjennomsnittlige mann?

Jack Black raljerer med sex og satanisme, og det meste annet som skulle falle ham inn.

Jack Black.

Jack Black er først og fremst komiker. Eller var det musiker?

Foto: Dan Steinberg / AP

Jack Black har, ved siden av skuespillerkarrieren, gjort suksess med bandet ”Tenacious D”, som har oppnådd kultstatus i visse kretser. Når det gjelder musikk, kan man ikke beskylde Jack Black for å lide av falsk beskjedenhet.

– Om Beethoven og Bach slo seg sammen med Mozart og startet et band – da kunne det bli en fjern konkurrent til ”Tenacious D”, sier han

Bazooka og machete

For Jack er først og fremst komiker og skyr ingenting for å få folk til å le.

Jack Black2.

Jack Black fra den nye filmen Be Kind Rewind.

Foto: Foto/Copyright: Sandrew Metronome AS / Abbot Genser

– Jeg ser på meg selv som et underholdningsarsenal. Jeg har min skuespiller-bazooka og min musikk-matchete. Og ingen vet hvilket våpen jeg kommer til å bruke mot dere.

Sex og satanisme

Med ”Tenacios D” parodierer han andre rockeband, raljerer med musikkindustrien, sex, satanisme, og det meste annet som skulle falle ham inn.

Jack Black er 39 år gammel og er kanskje vokst opp I Santa Monica. Muligens har han gått på, og droppet ut av, University of California.

LES OGSÅ: Filmportrett - Jessica Alba

Mystisk mann

Mannen ynder å tåkelegge fortiden. Nesten sikkert er det at foreldrene forsket på rakettvitenskap og ble skilt da han var 10 år gammel.

Helt sikkert er det at han startet karrieren på scenen med teatergruppen ”Actors Gang” og debuterte på film i 1992 med ”Bob Roberts” og ble nominert til Golden Globe for ”School of Rock”.

Nakenscener

Gjennombruddet kom med ”High Fidelity” og ”Nacho Libre”. I premiereklare ”Margot at the Wedding” tok han ut sine mørkere sider for første gang på film.

–Det er var en utfordring. Jeg var mer nervøs for gråtescenene enn for nakenscenene, sier han.

LES OGSÅ: Filmportrett - Keanu Reeves

Oppmerksomhetstrang

Jack Black er gift kjæresten fra videregående skole og far til to. Han tilstår at han elsker å underholde og er besatt av å få oppmerksomhet – hele tiden.

Han er en herre med fyldig pondus og lite tradisjonell sexapell. Likevel, mannen HAR scoret blant filmenindustriens mest sexy.

- Jeg har aldri et sekund tenkt på meg selv som sexy. Som guttunge trodde jeg at jeg var verdens sterkeste – så den raskeste og den smarteste i verden. Nå ser jeg på meg selv som den mest gjennomsnittlige mann i verden, sier Jack Black.

Jack Black3.

Jack Black fra den nye filmen Be Kind Rewind.

Foto: Foto/Copyright: Sandrew Metronome AS / Abbot Genser

Kulturstrøm

 • Foto frå Los Angeles-politiet

  Ei ny utstilling gir eit unikt innblikk i den kriminelle underverda mellom 1920 og 1970. Mange av bileta stod i fare for å bli brende. Takka vere innsatsen til fotografen og reservepolitimannen Merrick Morrick, har dei blitt berga for ettertida.

 • Netflix stupte på børsen

  Strømmegigantens aksje falt over 10 prosent da selskapet rapporterte en skuffende lav økning i nye abonnenter. Netflix fikk 2,7 millioner nye abonnenter på verdensbasis mellom april og juni, langt færre enn analytikerne hadde forventet. (NTB)

 • Nye mangfolds-emojier

  Apple og Google offentliggjorde rundt 70 nye emojier hver på verdens emojidag. Begge teknologigigantene utvider antallet symboler som viser mangfold. I Apple sine nye varianter av emojier som viser kjærestepar, kan folk selv velge hudtoner og kjønn.

  Nye emojier lansert av Apple
  Foto: Apple / AP