Verdens første lydbok for hunder

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Teddy & Stanley's Tall Tale er verdens første nattahistorie for hunder.

«Hallo hund. Er du klar for en historie?»

Slik begynner lydboken Teddy & Stanley's Tall Tale, en nattahistorie som er spesialdesignet for å få hunder til å roe seg ned i stressende situasjoner, skriver The Telegraph.

Det britiske forsikringsselskapet «More Than Pet Insurance» står bak boken, som ble sluppet med tanke på den britiske tradisjonen «Bonfire Night», der man bruker fyrverkeri.

Psykologiske teknikker

Boken bruker en rekke psykologiske teknikker og kommunikative lyder, som visstnok skal fange en hunds oppmerksomhet og hjelpe den å slappe av.

Teddy & Stanley's Tall Tale forteller historien om den store hunden Stanley, og hans mindre venn, Teddy.

Hundespesialist Karen Wild har bidratt i produksjonen av boken. Hun har nøye gjennomgått bokens struktur, i tillegg til ordene som brukes og snakkemønsteret.

Hver eneste lyd i boken er nøye planlagt. Ordlyden, intensiteten i ordene og toneleie er tilpasset, så hunden kan få en rolig atmosfære.

– For å forsikre meg om at lydboken virker, har jeg brukt vitenskapelige metoder som er basert på undersøkelser om hvordan hunder tenker og hører, sier Wild.

Callow leser boken

Det er heller ingen hvem som helst som har fått æren av å spille inn lydboken.

Den britiske skuespilleren Simon Callow, kjent fra blant annet «Fire bryllup og en gravferd», har fått jobben som oppleser.

– Jeg har to hunder selv, og jeg vet hvor skremmende fyrverkeri kan være for dyr, sier Callow.

Kulturstrøm

  • Baldwin fikk våpenet av assistenten

    Vitner har forklart at Hollywood-stjernen Alec Baldwin fikk våpenet som drepte en kvinne, av en assistent som sa det var uladd, skriver avisa Santa Fe New Mexican. Halyna Hutchins ble skutt og drept under innspillingen av filmen «Rust» i USA torsdag.