Verdens første lydbok for hunder

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Teddy & Stanley's Tall Tale er verdens første nattahistorie for hunder.

«Hallo hund. Er du klar for en historie?»

Slik begynner lydboken Teddy & Stanley's Tall Tale, en nattahistorie som er spesialdesignet for å få hunder til å roe seg ned i stressende situasjoner, skriver The Telegraph.

Det britiske forsikringsselskapet «More Than Pet Insurance» står bak boken, som ble sluppet med tanke på den britiske tradisjonen «Bonfire Night», der man bruker fyrverkeri.

Psykologiske teknikker

Boken bruker en rekke psykologiske teknikker og kommunikative lyder, som visstnok skal fange en hunds oppmerksomhet og hjelpe den å slappe av.

Teddy & Stanley's Tall Tale forteller historien om den store hunden Stanley, og hans mindre venn, Teddy.

Hundespesialist Karen Wild har bidratt i produksjonen av boken. Hun har nøye gjennomgått bokens struktur, i tillegg til ordene som brukes og snakkemønsteret.

Hver eneste lyd i boken er nøye planlagt. Ordlyden, intensiteten i ordene og toneleie er tilpasset, så hunden kan få en rolig atmosfære.

– For å forsikre meg om at lydboken virker, har jeg brukt vitenskapelige metoder som er basert på undersøkelser om hvordan hunder tenker og hører, sier Wild.

Callow leser boken

Det er heller ingen hvem som helst som har fått æren av å spille inn lydboken.

Den britiske skuespilleren Simon Callow, kjent fra blant annet «Fire bryllup og en gravferd», har fått jobben som oppleser.

– Jeg har to hunder selv, og jeg vet hvor skremmende fyrverkeri kan være for dyr, sier Callow.

Kulturstrøm

 • 90 millionar for Banksy-verk

  Gatekunstnaren Banksy si tolking av Claude Monet-måleriet «Bridge over a Pond of Water Lilie» vart i natt selt for 90 millionar kroner på auksjon. Verket «Show Me The Monet» er dermed det nest dyraste Banksy-verket som er auksjonert bort.

  Banksy-verket "Show me the Monet" fra 2005.
  Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP
 • Serieskaper med millionunderskudd

  TV-serien «Atlantic Crossing» har kostet minst 157 millioner kroner å lage. Selskapet som eier produksjonen har «vesentlig usikkerhet knyttet til fortsatt drift», ifølge årsregnskapet.

 • Selger gitarene til Van Halen

  Allerede før Eddie Van Halen (65) døde av kreft tidlig i oktober, var det planlagt at to av hans elektriske gitarer skulle gå under auksjonshammeren. Det skjer i desember i Beverly Hills, melder NME. Van Halen designet sine egne gitarer. Opprinnelig var det forventet at de to gitarene selges for mellom 40.000 og 80.000 dollar, men det var før gitarlegendens bortgang (NTB).

  Eddie Van Halen
  Foto: Paul Connors / AP