NRK Meny
Normal

Verdens dyreste iPod er norsk

Hvor mye tror du man får for en iPod designet med gull og 430 diamanter?

Verdens dyreste iPod er designet av den norske gullsmeden Thomas Heyerdahl.

Verdens dyreste iPod er designet av den norske gullsmeden Thomas Heyerdahl. iPoden med 430 diamanter er trolig verdt rundt 1 million kroner.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Gullsmed Thomas Heyerdahl i Oslo har spesialdesignet en iPod i gull med 430 diamanter. iDiamond er verdt nesten en million norske kroner, og er verdens dyreste iPod.

Bare ett eksemplar

iDiamond vil bare bli produsert i ett eksemplar, og skal mest sannsynlig auksjoneres bort på en veldedighetsmiddag i London i mars 2008.

- Det er 90 prosent sikkert at iPoden skal auksjoneres bort i London, men det kommer an på hvilket veldedig formål pengene skal gå til. Klubben som står bak veldedighetsmiddagen regner med at vi kan få mellom 60- og 70.000 pund for den, og det er jo nærmere en million norske kroner.

Thomas Heyerdahl har designet verdens dyreste iPod. Den er laget i 18 karat gull og diamanter

Gullsmed Thomas Heyerdahl har designet verdens dyreste iPod. Den er laget i 18 karat gull og består av i alt 430 diamanter som er fattet for hånd. Smykket vil bli auksjonert i London i mars neste år, og inntektene vil gå til et veldedig formål.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

- Det er ikke hver dag en liten gullsmed i Norge får bidra på denne måten, sier designeren og daglig leder i Heyerdahl Juvelér, Thomas Heyerdahl til NTB.

Produsert i Nederland

iDiamond er designet i Norge, men produsert i Nederland av en av verdens beste diamantfattere.

- Det er ingen i Norge som er gode nok til å sette de 430 diamantene på iPoden for hånd, derfor har jeg fått hjelp av en fatter i Nederland som har gjort den jobben, sier Heyerdahl til NTB.

Nå jobber den norske gullsmeden med å få en av verdens mest kjente kvinnelige RnB-artister til å bruke iPoden i en musikkvideo, men han vil foreløpig ikke røpe hvem dette dreier seg om.

Perfekt utgangspunkt

Heyerdahl ønsket å lage et smykke som forente edelt håndverk med moderne teknologi, og det var da designikonet iPod-shuffle ble lansert, at han hadde et perfekt utgangspunkt å jobbe ut ifra.

- Timingen og type produkt har gjort at vi har fått oppmerksomhet langt utover hva vi forventet. Vi traff virkelig spikeren på hodet, sier Heyerdahl til NTB.