Hopp til innhold

En av verdens beste pianister vil spille din favoritt

Leif Ove Andsnes er klar – hva vil du høre?

Pianist i verdensklasse og KORK vil spille din favorittt

Den norske pianisten er kjent for å briljere med Mozart, Beethoven og Grieg i konserthus verden over. Han har vunnet 11 spellemannpriser (rekord), og en rekke andre musikkpriser og utmerkelser verden over. Denne våren venter Leif Ove Andsnes spent på å få vite hva publikum i Norge har lyst til å høre.

Andsnes er solist under årets Ønskekonsert med KORK. Ønskekonserten er en klassisk konsert bestemt av lytternes og seernes ønsker.

Meld inn ditt ønske innen 12. mars HER eller på e-post: onskekonsertmedkork@nrk.no

Oppgi ditt navn og adresse, musikkønske, og hvorfor du ønsker deg nettopp dette.

Ønskekonserten spilles inn i juni på Ingierstrand bad i Oslo, med de som har fått sine ønsker plukket ut til konserten i publikum. Selve konserten sendes på NRK1 i løpet av sommeren.

Har du et ønske?

Viktige hendelser i livet er ofte knyttet til musikk. Fortell oss hvorfor du ønsker nettopp denne musikken. Hva er historien bak?

  • Blir du inspirert av filmmusikk?
  • Har du en klassisk sang du deler med en helt spesiell person?
  • Får klassisk musikk deg opp på beina igjen når ting går galt?
  • Er din gode opplevelse av klassisk musikk knyttet til glede – eller til sorg?

Og for den som ikke bare vil ha piano, men også fullt orkester: Kringkastingsorkestret (KORK) står klare til å fremføre alt fra Wagner til filmmusikk.

I fjor stod for eksempel Star Wars på programmet:

Philip Christopher Butenschøn (14) sendte inn ønske til NRK, og får høyre ønsket sitt spelt av Kringkastingsorkesteret på Ønskekonserten med KORK. Han ønska seg Star Wars.

FAN: Philip Christopher Butenschøn (14) sendte inn ønske til NRK, og får høre ønsket sitt spilt av Kringkastingsorkesteret på Ønskekonsert med KORK. Han ønsket seg Star Wars.

Trenger du inspirasjon?

I fjor var også Norske talenter-vinner Angelina Jordan solist under Ønskekonserten. Da sang hun 'Summertime' av Gershwin.

Angelina Jordan (10) syng "Summertime" med Kringkastingsorkesteret på Ingierstrand bad under Ønskekonserten med KORK.

SE VIDEO: Fjorårets programleder Atle Antonsen ønsket seg 'Summertime' framført av Angelina Jordan.

Har du lyst til å høre hva slags klassiske verk resten av Norge liker å høre på? Ta en titt på folkets kåring av de beste orkesterverkene i historien.

beethoven stravinskij mozart

KLASSIKERE: Beethoven, Stravinskij og Mozart troner på toppen av det norske folks liste over orkesterfavoritter.

Hele fjorårets Ønskekonsert med KORK kan du se her:

Opplev folkets musikkønsker framført av Kringkastingsorkestret på nydelige Ingierstrand en sommerkveld. Engasjert vert på konserten er Atle Antonsen.

SE KONSERTEN: Ønskekonsert med KORK på Ingierstrand bad, sommeren 2016.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober