Hopp til innhold

Verdens beste snøbrettkjører

Hun er verdens beste boardercrosskjører. Møt Helene Olafsen!

Denne sesongen har nitten år gamle Helene Olafsen virkelig fått sitt gjennombrudd. Snøbrettkjøreren fra Kolbotn spesialiserer seg i boardercrossdisiplinen, og har hatt en spektakulær vinter.

I tillegg til gull i VM og sølv i prestisjetunge X-Games i januar tok hun i helga storeslem under NM i Kongsberg - og stakk av med kongepokalen. I kveld er hun gjest hos Christian Strand!

I tillegg:

  • Klimaendringene går særlig utover den fattige delen av verden, mener Kirkens Nødhjelp. I ny aksjon vil de sette fokus på dette. I kveld møter du Tafue Lusama, som er prest på stillehavsøya Tuvalu. Øya er i ferd med å havne under vann på grunn av økt havstand. I studio er også leder i Kirkens Nødhjelps ungdomsorganisasjon Changemaker, Ida Thomassen, for å fortelle om problematikken.

  • P3-programmet Juntafil utvides på kanalens sendeskjema fra og med i dag. Programmet har siden oppstarten blitt en institusjon hva angår seksualopplysning for unge, og nå skal programmet sendes flere dager i uka, og snakke mye om psykologiske tema i tillegg til rent seksuelle. I kveld kommer psykolog Stine Meløy sammen med programleder Aishath Afeef for å fortelle om programmets nye profil.

  • Tidligere NRK-sjef John G. Bernander er igjen i rampelyset. Han skal ta over for Finn Bergersen jr som toppsjef i NHO. Bernander starter i sin nye jobb i september, men vi ringer ham allerede i kveld for å høre hva han synes om å få en slik jobb.

Se I kveld direkte her fra kl 22.20!

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober