NRK Meny
Normal

Verden gråter med Nice

Støtteerklæringene strømmer ut i sosiale medier etter torsdagens angrep i Nice.

Reaksjoner i sosiale medier etter Nice-terror

SØRGER SAMMEN: Siden torsdag kveld har brukere i sosiale medier som Instagram, Facebook og Twitter vist sin støtte til Frankrike ved å dele bilder i franske farger.

Foto: beau8193, Karen_Sandrini, bastien_kb, sofia_oliviera97, christianesm, rinaaaa88 / Skjermdump Instagram

Torsdag kveld ble Frankrike rammet av det tredje store terrorangrepet på ett og et halvt år.

En 31 år gammel mann kjørte en lastebil inn i folkemengdene som hadde samlet seg ved strandpromenaden i Nice for å feire den franske nasjonaldagen. Minst 84 personer har mistet livet i angrepet.

Som etter angrepene på satiremagasinet Charlie Hebdo og konsertlokalet Le Bataclan flommer det over i sosiale medier av bilder med de franske fargene.

Laster Instagram-innhold

Rihanna, som skulle stått på scenen i den sørfranske storbyen fredag kveld, delte et hjerte i franske farger da hun avlyste konserten.

Laster Instagram-innhold

Den franske fotballspilleren Olivier Giroud har delt et bilde av seg selv mens han holder det franske flagget. Bildet er merket med emneknaggen #prayfornice, som snart er delt 300.000 ganger på Instagram.

Laster Instagram-innhold

Ifølge BBC har også flere tusen Twitter-brukere brukt emneknaggen #RechercheNice til å etterlyse savnede personer.

I Norge har blant andre Nasjonalmuseet vist sin støtte ved å dele Edvard Munchs «Natt i Nice» fra 1891.

Andre deler bilder som viser frustrasjonen de føler over terroren, og skriver at de er utmattet.

Laster Instagram-innhold
Laster Instagram-innhold

Kulturstrøm

 • Freder den amerikanske ambassaden

  Riksantikvaren besluttet onsdag å frede den trekantede bygningen i Oslo sentrum som tidligere var USAs ambassade. Den regnes for å være et sentralt verk av den verdenskjente finsk-amerikanske arkitekten Eero Saarinen, opplyser Riksantikvaren i en pressemelding.

  Den amerikanske ambassade
  Foto: norway.usembassy.gov
 • – Jobbet med Beyoncé og Jay-Z

  Den norske produsenten, artisten og låtskriveren Fredrik William Ball, bedre kjent som Fred Ball, forteller at han har bidratt til tre av låtene på det nye albumet til Beyoncé Knowles og Jay-Z. Paret slapp albummet lørdag, og fredrikstadmannen Ball melder på sin instagramkonto at han klyper seg i armen over at han har jobbet med de to. Ball ga ut soloalbummet Pleasure i 2003 og har senere jobbet både med egen musikk og produsert for blant andre Bertine Zetlitz, Brett Anderson, Jarle Bernhoft, KT Tunstall og Sophie Ellis-Bextor.

  Laster Instagram-innhold
 • Michael Jackson på Broadway

  En musikal inspirert av livet til Michael Jackson og med sanger fra hans rikholdige katalog åpner på Broadway i 2020. Musikalens handling skal føres i pennen av Lynn Nottage, kjent for å skildre marginaliserte mennesker. Nå gyver hun løs på Michael Jacksons liv, sammen med regissøren og koreografen Christopher Wheeldon. (NTB)

  Michael Jackson
  Foto: Nyhetsspiller

Flere kulturnyheter