NRK Meny
Normal

Barn: Verdas mest forelska par (6:11)

På det lille stedet Bløygen bor Bidger og Esmiluni. De er så forelsket at kommune-styret melder dem på Verdensmesterskapet i pludring og romantikk.

Verdas mest forelska par
Foto: Illustrasjonsfoto: www.colourbox.no

Men noen legger kjepper i hjulene for de to turtelduene.

Det er Bjørn Diesel, som selv er vilt forelsket i Esmiluni, og som vil gjøre alt som står i hans makt for å få tatt henne fra Bidger.

Fortelleren - Rune Belsvik
Bidger - Morten Espeland
Esmiluni - Cecilie A. Mosli
Bjørn Diesel - Lars Sørbø

Ellers medvirker Iren Reppen

Lyd: Kjetil Hansen
Produsent: Andris Snortheim

Verdas mest forelska par av Rune Belsvik er et hørespill i 11 episoder og sendes i perioden 13. juni til og med 22. august.

Kulturstrøm

 • Birgitta Oftestad til finalen

  Da juryen plukket ut de seks finalistene som skulle gå videre til finalen i Eurovision Young Musicians, la de stor vekt på de unge musikernes evne til å kommunisere musikken. Norske Birgitta Oftestad var en av de seks som traff juyren sterkest med sitt musikalske budskap, og er videre til finalen som finner sted torsdag 23.08 i Edinburgh.

  Birgitta Elisa Oftestad til finalen i Eurovision Young Musician
  Foto: Karen Brodshaug Sveen / NRK
 • Uvær skaper problem for festival

  Sterk vind gjør at en av scenene til Parkenfestivalen i Bodø kan falle sammen. Politiet har sperret av et område og evakuert to hus. Beboerne er innlosjert på hotell. Festivalen startet fredag, og søndag ble scenen rigget ned.

 • Kjemper om finaleplass

  Cellist Birgitta Elisa Oftestad (16) representerer Norge i solistkonkurransen Eurovision Young Musicians, som i år finner sted i Edinburgh. I kveld kjemper hun om en av seks finaleplasser i den prestisjefylte konkurransen. Se semifinalen her, på NRK2 torsdag 23.08. kl. 20.00, eller hør den på NRK Klassisk.

  Birgitta Elise Oftestad i Eurovision Young Musician 2018
  Foto: Karen Brodshaug Sveen / NRK