NRK Meny
Normal

Venstrevridde medier

Er mediene venstrevridde, og er det i såfall et demokratisk problem? I Kurer 78 møter du blant annet journalister som har blitt utskjelt fra Stortingets talerstol, og du får høre om da NRK virkeleg var i hardt vær, lenge før Carl I. Hagen kalte rikskringkastingen for ARK.

Bjørn Nilsen

Bjørn Nilsen, tidligere journalist i NRK i en årrekke, er en av dem du møter i Kurer om 'venstrevridde' medier.

Foto: Geir Johnsen / NRK

Hør: Kurer 78: Venstrevridde medier

Programmet er ved Kari Sørbø.

Kurer NRK P2

 

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK