Hopp til innhold

Velger vi religion eller vitenskap?

Det har vært høy temperatur etter at «Bokprogrammet» spurte om det var mulig å ha en naturlig kobling mellom vitenskap og religion. Debatten har rast i kommentarfeltet og det er lite som tyder på forsoning mellom frontene.

Video Bokprogrammet: Om vitenskap og religion (4:14)

Konflikten mellom det religiøse og det vitenskaplige ser ikke ut til å være enklere i 2011 enn for flere hundre år siden.

 • Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Forholdet mellom det religiøse og det vitenskaplige har alltid vært et følsomt emne. Etter at «Bokprogrammet» tok opp temaet, har debatten rast på NRK.no. For er det egentlig plass til å både være både religiøs og nysgjerrig i 2011?

Kristendom er å tro på det som står i bibelen og stole på gud og ta i mot ham, ikke nødvendigvis å gå i kirken hver søndag

oj

Diskusjonen har rast i store bokstaver og nærmere 400 innlegg vitner om et tema som vekker interesse. Men det virker som det er liten mulighet for forsoning og forståelse mellom de religiøse og vitenskaplige debattantene.

Det finnes god dokumentasjon for at Jesus faktisk har stått opp fra de døde, så hvis han faktisk gjorde det - så motbeviser også dette hele Islam.

Tor

Fysiker og nonne Katrina Pajchel mener kombinasjonen fungerer utmerket, mens forfatter Gert Nygårdshaug har som misjon å få som mange som mulig av sine lesere til å vende ryggen til kristendommen.

Begge disse, samt den britiske suksessforfatteren Ian McEwan, møter du i «Bokprogrammet» denne uka.

Det vi vet om moder jord, universet, vår eksistens og opprinnelse i dag overgår alt som står i bl.a. Bibelen.

Seigman

Under «Bokprogammet» på tirsdag deltok programleder Siss Vik i nettprat. Her kan du se hele chatten om igjen:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm

 • A-ha avlyser kveldens konsert i Oslo Spektrum

  A-ha avlyser kveldens konsert i Oslo Spektrum, opplyser konsertarrangøren på sin hjemmeside. Morten Harket har fått diagnostisert akutt laryngitt og må hvile stemmen. Dette er en betennelse i stemmebåndene.

  «Vi beklager å måtte meddele at kveldens konsert med a-ha i Oslo Spektrum er kansellert. Morten Harket har blitt diagnostisert med akutt laryngitt og er nødt til å hvile stemmen. Behold dine billetter for nå, vi kommer tilbake med mer informasjon så fort som mulig", står det på Oslo Spektrums hjemmeside.

  A-ha opptrådte i Oslo fredag, men lørdagens konsert må de altså avlyse. Dette er ikke første gang at A-ha må avlyse. Konsertene ble i utgangspunktet utsatt på grunn av pandemien.

 • Marcus og Martinus vant svensk «Maskorama»

  Marcus og Martinus Gunnarsen har vunnet den svenske utgaven av Maskorama. De norske tvillingene sier til Aftonbladet at de har fremført annenhver sang i konkurransen. Seersuksessen «Maskorama» har gått i flere land, inkludert Norge og USA.

  Marcus og Martinus
  Foto: TT NYHETSBYRÅN/NTB Scanpix / TT NYHETSBYRÅN
 • Kåret til Norges mest attraktive by

  Sandnes får Attraktiv by-prisen 2022, melder Arkitektnytt.

  – Sandnes har imponert juryen gjennom langsiktig og kunnskapsbasert utvikling av sentrum, som nå viser gode resultater, sier Alexandria Algard, juryleder for regjeringens Attraktiv by-pris.

  - Dette er en bekreftelse på at kommunen gjennom mange år har tatt gode valg i arbeidet med å utvikle en levende by, sier ordfører Stanley Wirak.