Velger vi religion eller vitenskap?

Det har vært høy temperatur etter at «Bokprogrammet» spurte om det var mulig å ha en naturlig kobling mellom vitenskap og religion. Debatten har rast i kommentarfeltet og det er lite som tyder på forsoning mellom frontene.

Video Bokprogrammet: Om vitenskap og religion (4:14)

Konflikten mellom det religiøse og det vitenskaplige ser ikke ut til å være enklere i 2011 enn for flere hundre år siden.

  • Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Forholdet mellom det religiøse og det vitenskaplige har alltid vært et følsomt emne. Etter at «Bokprogrammet» tok opp temaet, har debatten rast på NRK.no. For er det egentlig plass til å både være både religiøs og nysgjerrig i 2011?

Kristendom er å tro på det som står i bibelen og stole på gud og ta i mot ham, ikke nødvendigvis å gå i kirken hver søndag

oj

Diskusjonen har rast i store bokstaver og nærmere 400 innlegg vitner om et tema som vekker interesse. Men det virker som det er liten mulighet for forsoning og forståelse mellom de religiøse og vitenskaplige debattantene.

Det finnes god dokumentasjon for at Jesus faktisk har stått opp fra de døde, så hvis han faktisk gjorde det - så motbeviser også dette hele Islam.

Tor

Fysiker og nonne Katrina Pajchel mener kombinasjonen fungerer utmerket, mens forfatter Gert Nygårdshaug har som misjon å få som mange som mulig av sine lesere til å vende ryggen til kristendommen.

Begge disse, samt den britiske suksessforfatteren Ian McEwan, møter du i «Bokprogrammet» denne uka.

Det vi vet om moder jord, universet, vår eksistens og opprinnelse i dag overgår alt som står i bl.a. Bibelen.

Seigman

Under «Bokprogammet» på tirsdag deltok programleder Siss Vik i nettprat. Her kan du se hele chatten om igjen:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm