Hopp til innhold

Vaskestativ som bokhylle

Brødkurver, eplekasser og vaskestativ har blitt til bokhyller. La deg inspirere av nettbrukernes innsendte bilder.

I konkurransen om Norges fineste bokhylle kom det inn både bilder, historier og - ikke minst - idéer.

Her er de mest miljøvennlige bokhyllene, som er hentet fra både loppemarked og laget av materialer skylt opp på stranda. Kanskje en inspirasjon til å lage din helt egen, helt spesielle bokhylle?

Bokhylle

Bokhyllen til Linn B. Gravdahl: 'Da jeg en dag var på vei hjem fra jobb i Melbourne, og gikk forbi naboens hus, la jeg merke til et fantastisk fint gammelt arkivskap som stod utenfor. Det skulle selges for under hundrelappen, og hadde en fin himmelblå farge. Det tjente i flere år som oppbevaring for diverse ting med 4 sine store skuffer. Da jeg skulle flytte hjem til Norge, fikk ikke skapet plass i flyttebyråets esker. Jeg fikk bare med meg skuffene hjem. De ble da til en bokhylle i stedet!'

Bokhylle

Bokhyllen til Ingrid Løland: 'Den ene er lagd av murstein og plank, og den andre av rekvedmaterialer funnet ved vår vakre kyst på Karmøy.'

Bokhylle

Bokhyllen til Cecilie Grut-Frisvold: 'Her er min bokhylle, laget av den gamle badestampen. Badestampen har opprinnelig stått på Skåtøy utenfor Kragerø. Vi brukte den de første årene vi hadde den til barnebading i hagen, men da jeg skulle flytte den falt den bokstavelig talt i staver! Stavene var altfor fine til å brennes opp så vi gav dem nytt liv i form av en bokhylle.'

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober