Dette trenger du
Til ca. 12 stk.
2 gulrøtter
1 løk
1/2 kinakål
150 g bønnespirer
3 hvitløksfedd, finhakket
1 rød chili, finhakket
1 ss revet ingefær
saften fra 1/2 lime
3 ss oystersauce
2 ss lys soyasaus
2 ts sesamolje
en god håndfull hakket frisk koriander
12 plater vårrull-deig, 20 x 20 cm (springroll pastry)
soyaolje eller annen nøytral olje til steking og fritering
Dip:
2 del hoisinsaus
1 del sweet chili sauce
sesamolje
limesaft
hakket frisk koriander
Slik gjør du
Riv løk og gulrøtter på et rivjern og finsnitt kinakålen. Fres løk, gulrot og hvitløk et par minutter i en wokpanne eller stekepanne. Tilsett kinakål, chili og ingefær. La det frese litt før du har i bønnespirer, limesaft, oystersauce, soyasaus og sesamolje. Ha til slutt i koriander.
Avkjøl vårrullfyllet. La fyllet få renne godt av seg før du pakker dem, da unngår du at vårrulldeigen blir for bløt. Tin deigen og ta av et flak. Legg litt av fyllet i det ene hjørnet. Rull sammen og brett inn sidekantene. Pensle kantene med vann og rull vårrullen stramt sammen. Obs: Det må være minst to lag med deig rundt fyllet så den ikke sprekker under steking.
Varm to-tre cm olje i en stekepanne med høye kanter og friter vårrullene først med skjøten ned, snu,og friter dem på den andre siden. La vårrullene få renne av seg på litt kjøkkenpapir før servering. Bland sammen hoisinsaus og sweet chili. Smak dippen til med sesamolje, limesaft og koriander.
Tips
Bland 150 g rensede hakkede reker, scampi, kongekrabbe, strimlet kylling eller stekt kjøttdeig i fyllet.