Hopp til innhold

Vanessa Rudjord slutter i Costume

Den omstridte sjefredaktøren i motemagasinet Costume slutter.

Vanessa Rudjord

SLUTTER: Det stormet rundt sjefredaktør, Vanessa Rudjord tidligere i vår. Nå har hun valgt å slutte i Costume.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Det stemmer at hun har sagt opp jobben, sier forlagsdirektør i Bonnier Media, Gry Bjørhovde til MinMote og legger til:

– Dette skjer helt udramatisk. Etter ni år tenker hun at tiden er modnet for å gå nye veier.

Klagd inn for PFU

I mai stormet det rundt Rudjord da hun valgte å vie 18 sider av Costume til bilder av bikinikolleksjonen til sin nære venninne Jenny Skavlan.

Dette førte til at generalsekretær i Norsk Presseforbund, Kjersti Løken Stavrum klagde magasinet Costume inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU) for brudd på punkt 2.3 i Vær Varsom-plakaten som handler om dobbeltroller som kan svekke medienes troverdighet.

– Vær varsom-plakaten har klare regler som sier at man ikke skal ha dobbeltroller som kan bidra til å svekke troverdigheten. Troverdigheten er i bunn og grunn medias viktigste verdipapir og vi er tjent med å få en avklaring på om Costume har brutt Vær varsom-plakaten eller ikke, sa Løken Stavrum den gangen.

Rudjord har også tidligere fått kritkk for, blant annet å vise frem sin venninne Pia Tjeltas egenproduserte klær over ni sider i samme blad. Også da hun la leiligheten sin ut på salg på Finn.no og bestemte seg for å i tillegg vise den frem over åtte sider i bladet Costume Living.

40-årskrise rundt hjørnet

Vanessa Rudjord sier i pressemeldingen at hun lenge har tenkt på å gjøre noe nytt.

– Med 40-års krisen luskende rundt hjørnet, har jeg i en tid lekt med tanken om å starte noe for meg selv. Nå gleder jeg meg til noen hektiske avslutningsmåneder med Costume, før jeg gyver løs på gründertilværelsen. Jeg sier som Einstein: «Livet er som å sykle. For å holde balansen må du fortsette å bevege deg».

Bonnier ikke misfornøyde

Forlagsdirektør Gry Bjørhovde i Bonnier Media sier til Kampanje at de ikke har uttrykt misnøye overfor Rudjord.

– Nei, selvfølgelig ikke. Det er ikke sånn at fordi det dukker opp en PFU-klage, som er første gang i dette forlagets historie, at vi ønsker å kvitte oss med dyktige medarbeidere av den grunn. Overhodet ikke, sier hun til Kampanje.

Hege Aurelie Badendyck blir konstituert redaktør i Costume.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)