Hopp til innhold

Valen skal lage TV-humor for NRK

Kristian Valen er hentet inn av NRK for å lage en ny humorserie og komikeren lover overfor NRK.no å parodiere flere av sine nye kollegaer i serien.

Kristian Valen

Kristian Valen går til NRK for å lage TV. Men hva serien skal handle om, vet han ikke helt enda.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Valen ble for litt siden grillet av Thomas Seltzer i «Trygdekontoret» og er også klar for Erik Solbakkens «Popstokk» førstkommende på fredag. Fremover blir det enda tettere involvering med NRK, da parodikongen er hentet inn for å lage en humorserie.

– Jeg har hatt noen fantastiske år i TVNorge og lært masse av de flinke folkene der, men på samme måte som en fotballspiller føler det, har jeg jo på et tidspunkt av karrieren lyst til å spille for en større klubb, forteller Valen til NRK.no om byttingen av arbeidsgiver.

Video Har Kristian Valen skrytt på seg sex med kjendiser?

Usikker på innholdet

Han begynner i NRK i starten av april og skal bruke de neste månedene på å utvikle en serie som skal sendes til neste år. Men hva serien skal handle om, er fortsatt usikkert.

– Vi har jo noen ideer, men det er lite konkret som er på plass. Det vil uansett ikke bli noe som er helt forskjellig fra det jeg har gjort tidligere, så folk vil nok kjenne igjen formen og humoren, tror komikeren.

Kristian Valen har pendlet mellom jobbing i Norge og USA i flere år og har både en artist-karriere og en karriere som komiker å ta vare på. Men han føler ikke noe spesielt press på serien han skal gjøre for NRK.

– Jeg har ingen prestasjonsangst for det her. Slikt sluttet jeg med etter ekstrem-oppsussingsepisoden fra badet mitt for noen år tilbake, erklærer han overfor NRK.no

Parodierer kollegaene

Selv om han har brukt mye av TV-karrieren i TVNorge, var det NRK som var Valens første oppdragsgiver. Og det er spesielt én NRK-profil som han føler han skylder mye.

– Dan Børge fikk i sin tid overbevist meg om at TV var verdt å satse på og overtalte meg til å bli med på Idrettsgallaen og Ski-VM i Val di Fiemme. Så jeg kan trygt si at Dan Børge la grunnlaget for hele karrieren min. Å jobbe for NRK igjen blir litt som å komme tilbake til utgangspunktet, så jeg gleder meg veldig til å begynne, slår Valen fast.

Så når Dan Børge og andre NRK-kjendiser blir Valens nye kollegaer, er det naturlig å tro at det vil komme flere parodier med utspring fra arbeidsplassen.

– Det er nok en fare for at flere kjente NRK-folk vil bli parodiert fremover. Men jeg er trygg på at alle tar det med godt humør. så jeg kommer nok til å gå med rak rygg inn i kantina. Bøyd hode, men rak rygg.

Kulturstrøm

  • Sangtekster har blitt enklere, mer repeterende, aggressive og selvopptatte

    Et team av europeiske forskere har analyserte ordene i mer enn 12.000 engelskspråklige sanger, på tvers av sjangrene rap, country, pop, R&B og rock fra 1980 til 2020.

    Ifølge studien, som ble publiser torsdag, har sangtekster blitt enklere og mer repeterende. Tekstene har også blitt mer aggressive og selvopptatte i løpet av de siste 40 årene, skriver The Guardian.

    En av forskerne bak studien, Eva Zangerle, understreker at sangtekster kan være et «speil av samfunnet», som gjenspeiler hvordan en kulturs verdier, følelser og opptatthet endrer seg over tid. Studien trakk ikke frem hvilke artister funnene gjaldt.

    Sangtekster
    Foto: AP
  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)