NRK Meny
Normal

Val Kilmer bekrefter rolle i «Snømannen» foran Monolitten

Den amerikanske skuespilleren Val Kilmer er på sightseeing i Oslo og bekrefter at han skal spille en liten rolle i «Snømannen».

Val Kilmer i Oslo

I OSLO: Skuespiller Val Kilmer er i Oslo for å spille i «Snømannen».

Foto: Val Kilmer/Facebook

Val Kilmer, kjent for roller som Iceman i «Top Gun» og Batman i filmen «Batman Forever» fra 1995, er i Norge. Nærmere bestemt Oslo der han skal spille i filmen «Snømannen».

Val Kilmer

BATMAN: Val Kilmer spilte Batman i filmen «Batman Forever» fra 1995.

Foto: REUTERS

På sin offisielle Facebook-side la han fredag kveld ut flere bilder fra Vigelandsparken, der han også bekrefter at han skal spille i Hollywood-produksjonen.

Over bildet av ham ved siden av Monolitten skriver han at det er et av stedene hvor karakteren Harry Hole vil dukke opp i filmen, som kjent blir spilt av Michael Fassbender.

– «This is where we meet my friend Michael Fassbender's character in the film I'm here doing a cameo in. It's called SNOWMAN», skriver han.

Skryter av folkene

I tillegg til å bekrefte at han skal spille i Norges største filmproduksjon noensinne, skryter han også av både medskuespillerne og regissøren Tomas Alfredson.

Tomas Alfredson

FÅR SKRYT: Den svenske regissøren Tomas Alfredson får skryt av Val Kilmer.

Foto: Anette Torjusen / NRK

– «(...) min nye venn Tomas Alfredson, som er en så snill og sensitiv regissør du kan be om. Han gjorde en fantastisk jobb med «Tinker Tailor Soldier Spy» (Muldvarpen på norsk) (...)», skriver han.

Kilmer sier også at han anser Michael Fassbender til å være en av de ti beste skuespillerne som er i live i dag.

– Han eier sinnet ditt, sier Kilmer om Fassbenders prestasjon i «Steve Jobs».

56-åringen skrøt ikke bare av folkene i produksjonsteamet, men også av vår egen Gustav Vigeland.

Nytt stort navn

Val Kilmer blir med dette enda et stort navn i «Snømannen». Fra før er det kjent at Michael Fassbender, Charlotte Gainsbourg, James D'Arcy, Rebecca Ferguson, James D'Arcy og J.K. Simmons skal spille i filmen.

I tillegg har vi flere skandinaviske navn som svenske Sofia Helin og vår egen Jakob Oftebro.

Godt i gang

Oslo Rådhus, Snømannen-innspilling

RÅDHUSET: 8. februar ble det filmet inn scener til «Snømannen»-filmen.

Foto: Christian Ingebrethsen / NRK

Innspillingen av «Snømannen», eller «The Snowman», er allerede godt i gang. 18. januar hadde produksjonsteamet sin første innspillingsdag i Oslo.

De har også spilt inn scener ved Barcode og på Rådhuset i hovedstaden.

Innspillingen skal også foregå i Bergen og på Rjukan og etter planen skal produksjonsteamet befinne seg på Rjukan i perioden 1–10. mars.

Kulturstrøm

  • Mistenker ikke noe kriminelt

    Politiet i Oman sier til SVT at de ikke mistenker at det har skjedd noe kriminelt knyttet til den svenske DJ-en og produsenten Aviciis (28) dødsfall. – Vi har all informasjon, og vi vet hva som har skjedd. Vi mistenker ikke noe kriminelt.