Musikkmassasjen i 500

Idet program nr 500 går på lufta, er det vaktskifte i P2s Musikkmassasjen.

Musikkmassørene (f.v) Jan Fredrik Heyerdahl, Tine Skolmen og Åsmund Kråkevik
Foto: Erling Wicklund / NRK

Jan Fredrik Heyerdahl blir informasjonsansvarlig for KORK, og Tine Skolmen får hardingen Åsmund Kråkevik som ny medmassør

Den 42-årige Kråkevik er nettopp tilbake fra ett års jordomseiling, full av inntrykk og ideer – noe vi regner med vil gjenspeile seg i musikkutvalget. Som god Hardanger-mann lover han ellers å gjøre stas på Geirr Tveitt ved hundreårsjubileet, og truer med å spille samtlige av hans ”Hundrad folketonar frå Hardanger”.

Klassisk+ jazz=sant

Tine Skolmen (41) står fortsatt for jazzasjen i programmet, og garanterer håndplukket miks av svingende klassikere og aktualiteter.

Under mottoet klassisk+jazz=sant har Musikkmassasjen opparbeidet en trofast lytterskare i hverdagstimen mellom 11.03 og 12.00, og entusiastiske tilbakemeldinger strømmer på etter hver sending.

Dermed er Musikkmassasjen for mange blitt en livsnødvendighet til P2-lunsjen, selv om man i overgangen savnet forgjengeren Wasabi med sin mer verdensmusikk-orienterte meny.

Hør: Musikkmassasjen på nettradio

Kulturstrøm

 • Internasjonal pris til Davidsen

  Den norske operasangeren Lise Davidsen har vunnet prisen for beste kvinnelige sanger ved The International Opera Awards, skriver Operawire. Det er første gang 34-åringen fra Stokke vinner denne prisen.

  Lise Davidsen
  Foto: JAMES HOLE / Promo
 • Film- og serieinsentivene øker

  Regjeringen foreslår i revidert nasjonalbudsjett å øke potten i insentivordningen for film- og serieproduksjoner fra 68,6 millioner til 100 millioner kroner.

  Norsk filminstitutt vil lyse ut midlene i en ny søknadsrunde i 2021, opplyser Kulturdepartementet. I fjor ble hele potten gitt til storfilmen «MIssion: Impossible 8» med Tom Cruise i hovedrollen.

  Ordningen refunderer 25 prosent av dokumenterte og godkjente kostnader i Norge. Produksjonen må legge igjen minst fire ganger så mye penger som tilskuddet i Norge.