Musikkmassasjen i 500

Idet program nr 500 går på lufta, er det vaktskifte i P2s Musikkmassasjen.

Musikkmassørene (f.v) Jan Fredrik Heyerdahl, Tine Skolmen og Åsmund Kråkevik
Foto: Erling Wicklund / NRK

Jan Fredrik Heyerdahl blir informasjonsansvarlig for KORK, og Tine Skolmen får hardingen Åsmund Kråkevik som ny medmassør

Den 42-årige Kråkevik er nettopp tilbake fra ett års jordomseiling, full av inntrykk og ideer – noe vi regner med vil gjenspeile seg i musikkutvalget. Som god Hardanger-mann lover han ellers å gjøre stas på Geirr Tveitt ved hundreårsjubileet, og truer med å spille samtlige av hans ”Hundrad folketonar frå Hardanger”.

Klassisk+ jazz=sant

Tine Skolmen (41) står fortsatt for jazzasjen i programmet, og garanterer håndplukket miks av svingende klassikere og aktualiteter.

Under mottoet klassisk+jazz=sant har Musikkmassasjen opparbeidet en trofast lytterskare i hverdagstimen mellom 11.03 og 12.00, og entusiastiske tilbakemeldinger strømmer på etter hver sending.

Dermed er Musikkmassasjen for mange blitt en livsnødvendighet til P2-lunsjen, selv om man i overgangen savnet forgjengeren Wasabi med sin mer verdensmusikk-orienterte meny.

Hør: Musikkmassasjen på nettradio

Kulturstrøm

 • Skal lage nytt studioalbum

  Coldplay skal jobbe med et nytt album neste år, ifølge Mat Whitecross som er regissøren bak filmen «A Head Full Of Dreams», som forteller den 20 år lange historien om bandet, melder underholdningsnettstedet NME. – De har hatt pause i år, noe de ikke har for vane, sier Whitecross til nettstedet. Det nye studioalbumet blir Coldplays åttende.

  Coldplay
  Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP
 • Filmanmeldelse: Rafiki

  Den Kenyanske filmen Rafiki ble først bannlyst i hjemlandet, der likekjønnede forhold er straffbart med opptil 14 års fengsel. Dette understreker bare temaet i denne historien, som er en varm og øm fortelling om homofil kjærlighet som blir møtt av samfunnet på brutalt vis, mener NRKs anmelder. Terningkast 4.

  Rafiki
  Foto: Europafilm